Ženska soba, centar za seksualna prava, predstavila je u sklopu nacionalne kampanje protiv nasilja nad ženama web stranicu 'sigurno mjesto - u tri klika biraj život bez nasilnika' prvenstveno namijenjenu ženama žrtvama nasilja

Koordinatorica Ženske sobe Maja Mamula je istaknula kako je anonimnost korisnica web stranice Sigurno mjesto osigurana te da je na stranici i brzi 'x' koji omogućuje brzi odlazak sa stranice da se ne vidi tko je i što tražio.

>> 13 osobina obiteljskog zlostavljača

>> Svaka četvrta žena u Hrvatskoj trpi nasilje partnera

Iz vladina Ureda za ravnopravnost spolova Helena Štimac Radin je istaknula kako je važno da ljudi koji su podržali ovaj projekt pošalju cjelokupnoj javnosti poruke o neprihvatljivosti nasilja nas ženama.
'Svaki oblik nasilja nad ženama zasigurno je najteži oblik kršenja ljudskih prava', rekla je Štimac Radin i naglasila da je u zadnjih deset godina donesen niz zakona i strategija koji su pridonijeli da se povećava broj prijava ne samo za obiteljsko, nego i druge oblike nasilja nad ženama.

Napomenula je kako je potrebna trajna kampanja na ovu temu nadajući se daljnjoj dobroj suradnji s udrugama.

Projekt su podržale mnoge poznate osobe poput Ide Prester, Jelene Radan, Meritas, Ivice Skoke, Luke Nižetića, Nine Badrić i drugih.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju