Sitne kućanske nezgode više ne moraju biti problem jer uz pomoć trikova koji slijede možete si olakšati posao i što je najvažnije uštedjeti vrijeme i novac. Doznajte kako ukloniti mrlju od hrđe s kišobrana te kako održavati vunene predmete

Kupili ste lijepi svijetli kišobran no pojavile su se ružne mrlje od hrđe, ne brinite jer ih možete ukloniti uz pomoć octa i pepela.

Mrlju natopite bijelim octom, a zatim na isto mjesto posipajte pepeo, no budite oprezni kako ne bi zaprljali ostatak kišobrana.

Pustite da tako odstoji neko vrijeme te ga isperite i ostavite otvorenog da se osuši. Mrlja će potpuno nestat i vaš će kišobran ponovno biti kao nov.

Masne mrlje s vunene odjeće možete lako ukloniti medicinskim benzinom. Natopite vaticu benzinom te dobro namočite mrlju.

Prekrijte ju s nekoliko slijeva papirnatih ručnika te pritisnite toplim, ali ne prevrućim glačalom. Nakon svakog pritiska glačalom, pomaknite papir kako bi mogao upiti svu masnoću.

>> 6 neistina o pranju rublja

>> Koliko dugo traperice mogu bez pranja?

Vaše su se vunene rukavice namočile od snijega. Želite li ih odmah osušiti sve što vam je potrebno su dvije staklenke. Navucite svaku rukavicu na praznu staklenku te ih stavite na radijator. Topli će zrak zagrijati staklenku, a samim time i osušiti vaše rukavice.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju