Zagrebački hipodrom će četiri dana biti domaćin konjičkog spektakla Balkanijada. Od 1. do 4. rujna gledatelji će uživati u predivnom svijet konja i konjičkog sporta. Uz utakmicu Amazonki i izbor najljepšeg šešira najmlađi će uživati u dječjem programu. Ulaz na hipodrom je besplatan

FEI Balkansko prvenstvo u preponskom jahanju, popularno zvano Balkanijada, tradicionalno se održava u zemljama regije već 36 godina. Republici Hrvatskoj ove je godine prvi put pripala čast organizacije ovog atraktivnog konjičkog natjecanja, vrlo visoko rangiranog od strane Međunarodne konjičke federacije.

Konjički klub Karoca, organizator najvećeg broja turnira u Hrvatskoj, ove je godine, u suradnji s Hrvatskim konjičkim savezom i Hrvatskim konjičkim poolom u Lijepu našu doveo jahaću kremu susjednih zemalja. Tako će od 1. do 4. rujna, na zagrebačkom hipodromu, 200-tinjak ponajboljih jahača iz devet zemalja regije (Slovenija, Srbija, Bugarska, Rumunjska, Turska, Grčka, Albanija, Makedonija i Hrvatska) odmjeriti svoje snage tijekom četverodnevnog turnira koji je pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića.

Na Balkanijadi će se održati i specifična utakmica AMAZONKI. Naime, konjički sport je jedini olimpijski sport u kojem se ženski i muški natjecatelji natječu ravnopravno, no na FEI Balkanskom prvenstvu u preponskom jahanju iznimno je popularizirana atraktivna utakmica u kojoj se natječu samo žene – AMAZONKE.

Upravo je u toj kategoriji povijesni rezultat od osamostaljenja Hrvatske, napravila Mirna Bačić osvojivši zlato prošle godine u bugarskom Plovdivu, kao i 1. mjesto u Grand Prix utakmici. Ove godine Mirna brani naslov, ali i ostale naše jahačice poput Janke Krašovec, Andreje Novak Djelmić, Kristine Grilec, Vernalis Dokuzović i Maje Trajbar imaju velike šanse ostvariti sjajan rezultat u jakoj konkurenciji ponajboljih jahačica regije.

Tijekom turnira imat ćemo prilike vidjeti foto izložbu Sanje Koblar s tematikom konja, a dječji program predviđen za nedjelju od 10 do 18 sati oduševit će najmlađe koji će se zabaviti u likovnoj radionici, na party bounceu (kombinaciji tobogana i prostora za skakanje), sudjelujući u tomboli i face paintingu te uživajući u programu animatora. Svi će sadržaji biti potpuno besplatni osim jahanje ponija koje će se naplaćivati 10 kuna.

>> 10 načina kako da na poslu budete sretniji

>> Zamijenite vikendicu s tropskom plažom

Kako se uz konjička natjecanja tradicionalno vežu elegantne dame sa šeširima predviđeno je da stručni žiri kroz četiri dana, među svim stiliziranim damama koje posjete zagrebački hipodrom, odabere pobjednicu kojoj će biti uručena posebna nagrada.

Ulaz na hipodrom će sva četiri dana biti besplatan, a sigurni smo da će samo natjecanje u svim kategorijama (djeca, juniori, mladi jahači, amazonke i seniori) oduševiti brojne gledatelje koji će četiri dana uživati u predivnom svijet konja i konjičkog sporta!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju