Ljubav prema dizajnu, bojama i vješto baratanje alatom iskoristili su Aleksandra i Ranko, mladi bračni par koji se uhvatio u koštac s redizajnom starih fotelja. Najprije su njima ukrasili vlastitu kuću, a potom i domove svojih prijatelja, otkrijte zašto su njihovi šareni naslonjači vrijedni pažnje

Minijature starih automobila, razglednice iz cijelog svijeta, plišana maskota Univerzijade Zagi i ostale retro stvari dio su varaždinskog doma mladog para Aleksandre i Ranka.

>>3D zvjezdano nebo u sobi: Novi trend uređenja doma

Ovaj otkačeni dvojac oduvijek je zaljubljen u vintage predmete. Njihova vrijednost, kažu, leži u njihovoj kvaliteti pa stoga i zaslužuju veliku pažnju. Ovo razmišljanje, ali i strast prema kolekcionarstvu Aleksandru i Ranka u konačnici je i spojila u bračnu zajednicu.

Komadu s otpada novi život možete udahnuti vještim rukama i kreativnošću

>>Od oronule do ulickane fotelje u nekoliko koraka

U zajedničkom stanovanju sinula im je još jedna ideja. Zašto ne iskoristiti gušt prema dizajnu, bojama i Rankovo vješto baratanje alatom. Stoga je ubrzo njihov dom postao bogatiji za dvije vesele, retro fotelje nastale kao proizvod redizajna starih, uništenih stolica koje su pronalazili na krupnim otpadima.

Da se ne radi o običnom zahvatu pokazuje i zahtjevan proces kojim se brušenjem, guljenjem, vezanjem pa punjenjem od starog komada koji je bio neupotrebljiv dobije novi koji komotno može odraditi svoje narednih 40 godina.

A izbor materijala ovisi o stilu stolice. Tako one iz 20-ih ili 30-ih godina uglavnom krase sjajni materijali poput baršuna, a one nešto mlađe zagasitije uglavnom perive tkanine.

Kreativni bračni par svojim foteljama voli nadjenuti i imena pa otkrivaju kako su Pero i Pero, dva stolca dobile naziv po bliskom prijatelju. Branimirova i Vlaška nose imena ulica, dok im je omiljena Žuži dobila ime po njihovom psu.

Kako biste imali Žuži, Peru ili neku drugu stolicu u svom domu vaša kuća ili stan ne trebaju biti kompletno uređeni u retro stilu, poručuju njihovi kreatori. Sve što trebate je znati uživati u njihovu komforu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju