Prašina i prljavština na venecijanerima i mesingu može se očistiti vrlo lako. Jadranka vam otkriva jednostavne trikove uz pomoć kojih će vaš dom zablistati

Kako bi što efikasnije očistili svoje venecijanere od krpe ili starih čarapa napravite oblik rukavice i omotajte ju oko ruke.

Svoju kućnu rukavicu namočite u mješavinu koju ste napravili od pola litre vode, dvije žlice soli 1 dcl vinskog octa i par kapi deterdženta za suđe.

Rukavicom koju ste umočili u smjesu prijeđite preko venecijanera, no tako da palcem čistite gornju površinu, a ostalim prstima donju. Nakon toga venecijanere isperite toplom vodom istom metodom.

Idealnu smjesu za čišćenje mesinga dobit ćete ukoliko pomiješate malo bijelog brašna, soli i bijelog octa. Miješajte dok se ne stvori gusta pasta, a zatim uz pomoć pamučne krpice očistite stvari od mesinga koje imate u domu.

Kako bi sjaj bio što bolji, nakon čišćenja mesing ispolirajte čistom krpom.

Još jedna dobra strana maslinovog ulja!

Najbolju aromu iz začina izvuči ćete uz pomoć maslinovog ulja. Začine koje želite koristiti za spravljanje jela stavite u maslinovo ulje i ostavite ih da stoje pola sata. Sastojci iz ulja izvući će iz jela puni okus u kojem ćete sigurno uživati!

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju