Roditelji se slažu kako je život biz njihovih mališana nezamisliv, no i puno skuplji. Bebi su potrebne stvari, a već u početku izdaci obitelji iznose oko 10 tisuća kuna

To podrazumijeva svu opremu koja uključuje krevetić, stolić za premetanje i kolica te svu potrebnu kozmetiku.

Pelene i kozmetika su najveći izdataka, mjesećno na njih odlazi od 500 do 70 kuna, a pelene, su kažu roditelji, najskuplje.

Ukoliko se popisu za mališane dodaju cipelice i robica ta cifra se u trenu popne do 2 tisuće kuna.

'Sve bi dali za nju, tako da nije bitno koliko košta', rekao je jedan tata koji je po sitnice za svoju bebu došao na Dane beba, djece i trudnica' održanom na Zagrebačkom Velesajmu.

No osim cijena, na sajmu se i uživalo. tate su se okušali u utrci kolica, a mame su pažljivo poslušale iskustva Mirne Maras, voditeljice i mame uskoro jednogodišnjeg dječaka, Lane Klingor i Ines Bojanić koje su podijelile iskustva koja imaju sa svojim curama Kiarom i Katjom.

Iste cijene kao i mama s početka priče, 'izbacuju' i proizvođači. Ukoliko majka ne doji cijena umjetnog mlijeka se može popesti do tisuću kuna, a pelene i kozmetika koštaju oko 700 kuna mjesećno', rekao je Tonči Kaliterna iz Hiipa.

Ipak, unatoč izdacima, djetetov osmijeh je neprocjenjiv pa roditelji lakše zboravljaju na brige.

Sajma 'Dani beba, djece i trudnica' traje još danas na Zagrebačkom Velesajmu u paviljonu 5, a kao i svake godine ulaz je besplatan za sve posjetitelje stoga požurite!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju