Ovogodišnje Kastafsko kulturno leto nastavlja s tradicijom internacionalnog Festivala gitare, koji se u sklopu KKL-a održava sve od 1997. godine. zadovoljna.hr vodi vas na koncert hrvatskog jazz gitarista Darka Jurkovića

Ovogodišnje Kastafsko kulturno leto nastavlja s tradicijom internacionalnog Festivala gitare, koji se u sklopu KKL-a održava sve od 1997. godine.

Uz umjetničkog voditelja Darka Konofskog, festival je danas priznat i prepoznat u europskim i svjetskim gitarističkim krugovima. Od samih početaka postojanja, u Kastav su pristizala najpoznatija gitaristička imena, sa svih kontinenata. Uz internacionalne goste, ovogodišnji Festoval gitare ugostit će i domaća imena s iznimno uspješnim karijerama i izvan Hrvatske.

>> Kastafsko kulturno ljeto: Vruće večeri u znaku kulture

Ovogodišnji kastafski Festival gitare može se pohvaliti i s nastupom jednog od ponajboljih hrvatskih jazz gitarista, Darka Jurkovića, čiji će se nastup na KKL-u moći pogledati u srijedu 18.07.2012. od 21 sat na prostoru Lokvine.
U jednom razdoblju svog stvaralaštva Darko Jurković bio je fasciniran gitaristom S. Jordanom i njegovom tehnikom two hands tapping (obje ruke na vratu gitare), i od tada je uspješno izvodi na svim svojim nastupima. Ta tehnika podsjeća na sviranje klavira, a takvim načinom izvođenja omogućuje se sviranje melodije jednom rukom i pratnja basa u isto vrijeme. Hrvatska glazbena unija Darku Jurkoviću uručila je nekoliko godina za redom nagradu za najboljeg hrvatskog jazz gitaristu (2000., 2002., 2003., 2004., 2006, 2007. i 2008. godina), a 2006. godine osvojio je i Porin za najboljeg solo jazz gitaristu. Na Kastafskom kulturnom letu izvest će svoj standardni repertoar koji se sastoji od vlastitih kompozicija, skladbi velikana jazza, blues melodija, te swinga i bebopa.

Vodimo vas na koncert Darka Jurkovića!
Najbrža čitateljica koja na našu adresu zadovoljna@novatv.hr pošalje svoje podatke uživat će u koncertu virtuazoa na gitari! Darujemo vam 2 karte za koncert Darka Jurkovića.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju