Kako bi vaše kućanstvo bilo što urednije i blistavije, ne trebate posezati za mnogobrojnim sredstvima za čišćenje. To su nas naučile Jadrankine kućne čarolije koje i ovog puta donose korisne trikove

Kako skinuti mrlju od flomastera s namještaja, a da se pri tome on ne ošteti njegov sjaj i boja? Vrlo jednostavno.

Bijelu pastu za zube nanesite na štapić za uši ili na staru četkicu za zube, a zatim kružnim pokretima krenite utrljavati pastu u mrlju. Budite strpljivi jer je postupak potrebno nekoliko puta ponoviti. Zatim mrlju prijeđite krpicom umočenom u jako malo sode bikarbone i paste za drvo napravljene od dvije žličice instant kave i nekoliko kapi vode.

Osim pastom za zube, svoj srebrni nakit možete očistiti sodom bikarbonom i vodom, ali na tanjuru izrađenom od aluminijske folije.

Zatim na podlogu stavite nakit, pospite ga sodom bikarbonom te na kraju prelijte vrućom vodom.Kemijska reakcija koja će pri tome nastati uklonit će i svaku mrlju i crnilo s vašeg nakita.

Kako vam očišćeni i oguljeni patlidžani ne bi pocrnjeli prije pripreme u vodu u kojoj ih držite, ulije žlicu mlijeka koje će osigurati da zadrže sočnost i spriječe crnilo.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju