Stiže nam 11. Naj, naj, naj festival. U šest festivalskih dana, od 26. travnja do 1. svibnja vidjet ćemo 17 NAJboljih, NAJnovijih i NAJzanimljivijih predstava prema izboru selektorice Festivala,dramaturginje i teatrologinje Mire Muhoberac. Ulaz na sve predstave je besplatan!

Velika nam je čast što su ove godine u festivalskoj konkurenciji i dvije najveće nacionalne kazališne kuće: HNK iz Zagreba i HNK Ivana pl.Zajca iz Rijeke.

U međunarodnoj konkurenciji ugostit ćemo kazališne grupe iz Njemačke, Italije, Slovenije i A.C.O. Okinawa - iz dalekog Japana koji su sa svojom predstavom 'Teru,Teru' obišli svijet, a sada, unatoč velikoj tragediji koju proživljava njihova zemlja, po prvi put nastupaju u ovom dijelu Europe.

Naj, naj, naj festival je utemeljen 2000. godine, s ciljem da najbolju produkciju svih profesionalnih dječjih kazališta u Hrvatskoj prikaže mladoj zagrebačkoj publici u vrijeme proljetnih školskih praznika.

Od 2007. godine je međunarodni. Festivalska konkurencija time je obogaćena različitim pristupima kazališnoj umjetnosti za djecu, koju svaka zemlja gost donosi sa sobom kao svoju specifičnost.

Osobitost festivala je da su sve predstave besplatne. Na taj način svakom djetetu je omogućeno da školske praznike provede u kazalištu, uživajući u najboljim domaćim i stranim predstavama.

Ovogodišnji Festival posvećujemo djeci Japana, koji su stradali u razornom potresu i tsunamiju. Pod motom '11. Naj, naj,naj festival - djeci Japana', svako dijete ili roditelj, uz besplatnu ulaznicu, dobit će letak s molbom za pomoć prijateljskom narodu Japana, prema vlastitom nahođenju i mogućnostima, kao i naputak kako se pomoć može uplatiti.

Za festivalske predstave ne postoji mogućnost rezervacije.
Ulaznice se preuzimaju 2 sata prije početka predstave, na blagajnama kazališta gdje se predstave izvode.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju