Vrijediš onoliko koliko jezika znaš, stara je izreka koja ni danas ne gubi na snazi. Dapače. engleski ili njemački jezik koji se uče u školama, nešto je što se podrazumijeva, ali danas u vrijeme globalizacije Zagrepčani pokazuju interes i za jezike dalekih azijskih zemalja

Tako će prvi put u Zagrebu, ali i u Hrvatskoj, zainteresirani imati priliku učiti korejski.Ova jedinstvena ponuda proizišla je, kaže voditeljica škole EnBe, isključivo iz interesa polaznika, a tečaj započinje potkraj kolovoza.

'Sve postaje kompleksnije kada počnete učiti jezike. Jednostavno ne možete prestati. Idu jedan za drugim, pa tražite još' kaže prof. engleskog i voditeljica škole Nataša Nikpalj-Juraić.

Uvodni tečaj traje 20 sati, a dovoljno je da se nauče osnove za sporazumijevanje. Radi se u malim grupama kako bi interakcija bila što veća, a predavačica će biti Sara Libernjak, studentica lingvistike koja je korejski učila za boravka na razmjeni studenata u Južnoj Koreji.

>> Djeca poligloti: Dajte im da uče jezike od malena

>> Televizor je glavni krivac sve lošije komunikacije kod djece

'Što su manje grupe, bolje se uči. Ljudi imaju strah kada vide korejsko pismo, misle da nikad neće razumjeti znakove, no u malim grupama u kakvim ćemo raditi veća je šansa da zadrže interes' kazala je Sara.

Za ovaj početni tečaj, koji stoji 1100 kuna, nije potrebno nikakvo predznanje, samo dobra volja i želja za učenje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju