Njega tijela, lica i kose košta, i to ne samo naš novčanik već i planetu Zemlju. Kako se odlučujemo za financijsku štednju, vrijeme je da počnemo razmišljati o količini vode potrošenoj u dnevnoj beauty rutini. U Velikoj Britaniji žene potroše nevjerojatnih 50 milijardi litara vode godišnje samo za vrijeme brijanja nogu. Zato, drage naše, zatvorite slavine dok se brijete ili perete zube, jer vaša će ljepota ostati netaknuta, a priroda manje zakinuta

Britanke tijekom godine potroše 50 milijardi litara vode samo za brijanje nogu što je dovoljno za vodoopskrbu Londona za period od 25 dana.

Zbog ovog šokantnog podatka upućen je javni apel da se za vrijeme brijanja zatvori slavina. Naime, jedna trećina žena za vrijeme brijanja, koje u prosjeku traje 3 minute, ostavi slavinu otvorenom i tako doslovce baci 30 litara čiste vode.

>> 10 načina spašavanja kućnog budžeta i planete Zemlje

Sličan gubitak napravimo i prilikom pranja zubi ili muškarci prilikom brijanja brade, a koliko točno litara bespotrebno potrošimo provjerite sami, te već sutra ujutro prilikom obavljanja higijene napravimo jedan pokret rukom kojim ćemo zaustaviti mlaz vode i bez imalo truda spasiti na stotine litara vode tjedno.

Brijanje nogu - 30 litara za 3 minute
Povlačenje vode u toaletu - 7,5 litara
Pranje zubi - 6 litara ukoliko ostavite otvorenu slavinu
Tuširanje - 10 litara u minuti
Kupanje u kadi - 85 litara

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju