Zoo avantura naziv je programa koji će se ovaj vikend održati u Zoološkom vrtu grada Zagreba, a čiji je cilj potaknuti posjetitelje na istraživanje čudesnoga životinjskog svijeta

 

U subotu i nedjelju od 10 do 15 sati posjetitelji će izbliza moći upoznati mnoge egzotične životinje. Neke od njih poput zmija, guštera i paličnjaka moći će i dodirnuti. Bit će to jedinstvena prilika i za doticanje degua, južnoameričkog glodavca.

U vrtu će biti postavljeno čak 5 edukativnih kutaka, a posebno je zanimljiv onaj u kojem se mogu razgledati raznovrsni preparati – od kože tigra, risa i krokodila preko zmijskog svlaka, oklopa kornjače i ptičjih jaja do rogova.

>> 5 savjeta vitkih zaposlenih mama

Beskralješnjaci će se moći promatrati pomoću lupe.
Kroz Zoo avanturu posjetitelji na zanimljiv način otkrivaju tajne životinjskog svijeta. Edukatori svojim pričama i savjetima potiču njihov istraživački duh, a oni najznatiželjniji cijeli posjet vrtu mogu doživjeti kao jedinstvenu pustolovinu.

Zoo avantura ujedno je i posebno izdanje Egzotične zime, edukativnih programa koji se tijekom zime vikendom održavaju u Zoološkom vrtu grada Zagreba. Njihov je važan dio taktilna učionica gdje pod motom 'Dodirni i nauči' posjetitelji dodiruju životinje i preparate zahvaljujući čemu lakše i kvalitetnije uče o životinjama.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju