U okviru dugoročne predanosti održivom razvoju, robna marka Donat uspješno se integrirala u sustav kružnoga gospodarstva na slovenskom tržištu uporabom boca u potpunosti izrađenih od recikliranih materijala te nastavlja pažljivo štititi prirodni izvor mineralne vode Donata.

U svrhu zaštite okoliša, za punjenje prirodne mineralne vode od 2021. godine pod Donatovom robnom markom upotrebljavaju se samo boce od 100 posto recikliranog polietilen tereftalata (rPET), koje su, prema obavljenoj LCA analizi, najmanje štetne za okoliš. Istodobno, u suradnji s partnerskom tvrtkom ALPLA otkupljuje se cjelokupna količina ambalaže za proizvodnju boca na slovenskom tržištu. Na taj je način Donat (u usporedbi s ‘’virgin’’ PET materijalom za izradu plastičnih boca) smanjio svoj ugljični otisak za 90 posto.

Tvrtka svake godine crpi samo onoliko Donata koliko ima prirodnog prirasta, a agrotehničkim mjerama za zaštitu površine izvora i modernizacijom postupka uzimanja vode iz prirodnih izvora, kao i tijekom prijenosa u punionicu, osigurava da Donat bude dostupan i budućim generacijama.

Kao stručnjak na području zdrave probave, Donat educira potrošače o važnosti zdrave probave uz tri cjelovita vođena programa o zdravlju te, u suradnji sa stručnjacima, stvara sadržaje za podizanje svijesti o usvajanju novih, zdravih navika.

O Donatovim ključnim obvezama u potrazi za boljim sutra možete pročitati u prvom neovisnom izvješću o održivosti Donatove robne marke.

Više informacija pročitajte OVDJE.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju