U našoj anketi izabrali ste koje izdanje naših predstavnica na Eurosongu smatrate najljepšim. Među sedam izdvojenih modnih kombinacija, jedna vas se posebno dojmila te je uvjerljivo odnijela pobjedu.

Tko je vaš favorit? Najljepša izdanja naših predstavnica na Eurosongu Emilija Kokić 1989. na Eurosongu Franka Batelić Vesna Pisarović na Euroviziji - 3 +4 Sanja Doležal na Eurosongu u Bruxellesu 1987. godine

U našoj anketi glasati ste mogli za Doris Dragović, Ninu Badrić, Severinu, Franku Batelić, Vesnu Pisarović, Sanju Doležal i Emiliju Kokić. Prema vašim glasovima, najljepšim ste izabrali izdanje Doris Dragović, odnosno bijelu haljinu koja nije trebala nikakve posebne dodatke kako bi ostala upamćena kao jedno od najboljih hrvatskih izdanja na Eurosongu.

Emilija Kokić 1989. na Eurosongu Tko je vaš favorit? Najljepša izdanja naših predstavnica na Eurosongu

Na početku nastupa, Doris je preko haljine splitske dizajnerice Najde Bauk imala bijeli plašt kojeg je efektno odbacila na sredini nastupa. Donji dio duge haljine bio je klasičnog A kroja, a uz nju se savršeno uklopila i Dorisina raspuštena kovrčava kosa.

Doris Dragović u Jeruzalemu 1999. godine Doris Dragović u Jeruzalemu 1999. godine (Foto: History I/C/Sinisa Hancic)

Na kreaciji u kojoj je Doris na Eurosongu u Jeruzalemu 1999. otpjevala pjesmu Marija Magdalena i osvojila četvrto mjesto, isticali su se prorezi na trbuhu koji su bili nalik onima koje je u filmu "Peti element" na svojoj odjeći imala glavna junakinja Leeloo koju je glumila Milla Jovovich.

Doris Dragović u Jeruzalemu 1999. godine Doris Dragović: Upečatljiva bijela haljina za nastup na Eurosongu koji se i danas pamti

Karizmatično izdanje i nastup Doris Dragović prema broju vaših glasova slijedi Franka Batelić koja nas je predstavljala u crnoj kreaciji modnog dvojca eNVy room. Riječ je o poluprozirnoj haljini izrađenoj od vrhunske crne čipke s predivnim vezom, dodatno podignutoj sa svjetlucavim efektom, ispod koje je Franka nosila bodi boje kože. Dodatan glamur kreacije postignut je velikim šlepom, također izrađenim od crne prozirne tkanine.

Franka Batelić Franka Batelić (Foto: Guliver)

Tko vam je imao najlljepšu modnu kombinaciju na Eurosongu?

glasova:

Na trećem mjestu našla se Emilija Kokić čija je kombinacija sastavljena od uske bijele haljine s detaljima u crvenoj i crnoj boji, asimetričnog bolera i rukavica u jarkoj nijansi crvene, crnih tajica i salonki, s jedne strane odisala prepoznatljivim stilom 80-ih, a s druge najavljivala nadolazeće modne trendove. Emilija i danas voli naglasiti kako je stajling grupe Riva na Eurosongu bio ispred svog vremena i vrlo avangardan.

Emilija Kokić na Eurosongu 1989. godine Emilija Kokić na Eurosongu 1989. godine (Foto: Guliver Image)

Ispred svog vremena: Kombinacija u kojoj je Emilija Kokić prije 34 godine osvojila Eurosong Emilija Kokić na Eurosongu 1989. godine Grupa Riva pobijedila je na Eurosongu 1989. godine Grupa Riva pobijedila je na Eurosongu 1989. godine +0 Emilija Kokić 1989. na Eurosongu

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju