Gwyneth Paltrow objavila je svoj detoksikacijski plan za 2016. godinu na stranici Goop. Slavna glumica velika je zagovornica čišćenja tijela od toksina i zbog toga se redovito podvrgava strogom režimu prehrane koji si obični smrtnici teško mogu priuštiti. Važan dio tog jelovnika je i jutarnji smoothie koji pije za doručak


U posljednje vrijeme puno se priča o prehrani glumice Gwyneth Paltrow, uglavnom njezinom krivnjom jer je u intervjuima jasno dala do znanja da živi prema rigoroznom režimu prehrane.

Rigorozna je i njezina detoksikacija. Nedavno je objavila svoj detkosikacijski plan i prema njemu biste trebali izbjegavati sljedeće namirnice ako želite očistiti tijelo od toksina: gluten, mliječni proizvodi, kukuruz, bijela rižu, soja, kofein, alkohol, šećer, crveno meso, školjkaši, rajčica, patlidžan, paprika i krumpir.

Međutim, jednu stvar nikada ne izbjegava, čak niti tijekom detoksikacije. U pitanju je smoothie koji pije svako jutro za doručak i čija bi vas priprema, kada zbrojite trošak kupovine svih sastojaka, koštala oko 250 dolara (1.700 kuna).

SASTOJCI ČUDOTVORNOG NAPITKA

Sastoji se od nekoliko 'klasičnih' sastojaka (bademovo mlijeko, maslac od badema, kokosovo uje) te nekoliko manje uobičajenih i skupljih sastojaka:

- korijen biljke make
- ašvaganda
- adaptogene gljive
- različite mješavine sušenih ljekovitih biljaka
- proteini gljiva i smeđe riže


Gwyneth se često nalazi na meti kritičara upravo zbog ovakvih recepata koji si prosječni čovjek jednostavno ne može priuštiti, a ona ih na svojoj lifestyle stranici 'reklamira' kao pristupačne za sve ljude.

Ima i onih koji se vode jednostavnom logikom – tko može, neka proba. Sve recepte na svojoj stranici glumica stvara uz pomoć stručnjaka koji inače brinu o njezinom zdravlju i prehrani. Zato nema sumnje da su djelotvorni, a još jedan dokaz za to je izgled zgodne Gwyneth koja uvijek blista.

Naravno, ne morate potrošiti bogatstvo da biste bili zdravi. Umjesto toga zavirite u našu arhivu napitaka za razne namjene od kojih ćete i vi zablistati baš poput Gwyneth (i uz znatno manji trošak).

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju