Ako nosite dioptrijske naočale, sigurno i sami znate koliki je izazov pronalazak idealnog dioptrijskog okvira. Stil, boje i naravno udobnost su na razmatranju, no znate li da odabirom pogrešnog okvira možete direktno utjecati na vid, odnosno pogoršati kvalitetu vida?

Stil i način na koji okvir stoji na licu definiraju nagib okvira i veličinu vaših naočalnih leća te udaljenost naočala od vaših očiju. Rezultat ekstenzivnog istraživanja i razvoja kompanije HOYA Vision Care, Materialise i Hoet Design Studio jest Yuniku - revolucionarne vizualno orijentirane 3D personalizirane naočale (vision-centric 3D tailored eyewear), dizajnerski potpuno prilagođene vašem stilu, obliku lica i optimalnom vizualnom iskustvu.

Kombinirajući HOYA-ino poznavanje optimalnog dizajna leće, selekcije i pozicioniranja s Hoetovim iskustvom u izradi softvera za 3D print, skeniranje i inženjerstvo, Yuniku omogućuje odabir željenog dioptrijskog okvira koji odgovara naočalnim lećama koje su vam potrebne na poziciji koja omogućava naočalnim lećama maksimum performansi za izvrstan izgled u idealnoj poziciji nošenja. Yuniku će promijeniti vaš stav prema naočalama jer možete prilagoditi okvire za podudaranje s estetskim i vizualnim potrebama.

Vision-Centric Eyewear: Kako Yuniku funkcionira

Prvi korak Yuniku iskustva biti će vam poznat kao i posjet optici, počinje s pregledom kolekcije dioptrijskih okvira kako biste pronašli dizajn koji vam najviše odgovara.

Drugi korak je susret s Yuniku skenerom – tehnologijom koju je izradio Materialise.
Ono što izgleda kao klasičan displej s okvirima, ključan je faktor izrade naočala za najbolji mogući vid. Stanite ispred uređaja, a nakon toga slijedi skeniranje.

HOYA 3D print dioptrijske naočale HOYA 3D print dioptrijske naočale

Kreće se od vaše glave koja će skenirati oblik vašeg nosa, poziciju ušiju i druge specifične karakteristike fizionomije i proporcija koje mogu utjecati na udobnost i nalijeganje vašeg okvira na licu.

1. Ispuniti ćete kratak upitnik o vizualnim potrebama i životnom stilu, primjerice, nosite li naočale samo za rad, kod kuće, prilikom bavljenja sportom ili samo u vožnji?

2. Napredan softver koji je dizajnirala HOYA koristi vaše podatke za definiranje idealne pozicije leća koji je u relaciji s vašim očima i komunicira s Materialise softverom koji naposljetku prilagođava okvir i naočalne leće prema vašim jedinstvenim karakteristikama lica.

3. Naposljetku, zajedno s optičarom, možete se igrati oblikom i bojom okvira kojeg ste odabrali te ga potpuno dizajnerski prilagoditi osobnom stilu. Primjerice sviđa vam se oblik, no željeli biste da bude malo manji i u zelenoj boji. Sve želje biti će integrirane u softver koji će osigurati idealno pozicioniranje leće unutar okvira.

HOYA 3D print dioptrijske naočale HOYA 3D print dioptrijske naočale

Putovanje do personaliziranog rješenja

Ovaj revolucionarni sistem nije limitiran na određeni tip dioptrijskih okvira ili brand. Po prirodi, Yuniku je otvorena platforma koje može implementirati različite brandove što znači da će kolekcija rasti i uključivati razne dizajnere, dok će prva bazična kolekcija biti renomiranog Hoet Design studija, beligijskih dizajnera.

A sada tehnički detalji

Kada je proces virtualnog dizajna završen, softver tvrtke Materialise koristi datoteku za početak 3D printa, od potrebnih korekcija do automatske orijentacije na platformu za 3D print. Korištenjem Laser Sintering tehnologije proizvodnje, okviri ulaze u certificirani proces proizvodnje koji je izrađen za program naočala u Materialise tvornici za 3D print u Belgiji. Rezultirajući 3D print se pretvara u finalni proizvod kroz seriju post-proizvodnih procesa koji se zovu Materialise Luxura.

Naposljetku, dioptrijski okviri se šalju u HOYA-u, gdje se ugrađuju naočalne leće i kontrolira kvaliteta da biste bili sigurni da su u točnoj poziciji u kojoj trebaju biti, spremne za reflektiranje vašeg osobnog stila i što je najvažnije, da bi osigurale najbolji mogući vid do stupnja koji prije niste mogli očekivati sa standardnim naočalama. S Yuniku dioptrijskim naočalama, oblikujemo budućnost naočala na potpuno personalizirani način.

HOYA 3D print dioptrijske naočale HOYA 3D print dioptrijske naočale

Jesmo li Vas zainteresirali za 3D-print viziju dioptrijskih naočala? Posjetite nas u Optičkom studiju Monokl u Maksimirskoj 115 i iskusite ovaj revolucionarni uspjeh.

Vaše oči biti će širom otvorene. U to smo sigurni. Više na www.monokl.hr.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju