Posjetili smo dr. sc. Ivanu Nolu u njezinoj ambulanti i saznali koja su tri najtraženija beauty tretmana te s kojim zabludama pacijenti najčešće dolaze.

  Galerija IPL tretman s Philips Lumeom Dr.sc. Ivana Nola Pripreme za botoks +1 Hijaluronski fileri

HIJALURONSKI FILERI

Hijaluronski fileri Hijaluronski fileri Foto: Sandro Sklepić

Zabluda br. 1: Hijaluronski fileri dovode do umjetnog izgleda lica

Hijaluronski fileri mogu jednako kao i botoks dovesti do umjetnog i ukočenog izgleda lica. Bitno je znati odabrati mjeru. Vodimo se našom odrednicom ljepote, određivanje ljepote prema europskim standardima jest izgledati prirodno.

Zabluda br. 2: Tretman razvija ovisnost o hijaluronu

Za ovisnost možemo reći da, ali ne ona medicinska ovisnost, nego ovisnost o tome da želimo izgledati svježe. Kad smo prvi put stavili maskaru, nakon maskare isto imamo ovisnost jer je svaki put stavimo. Kad smo počeli bojati kosu, stavljati pramenove i njegovati kožu, jednako tako razvili smo ovisnost. Pokazalo se kako nas svi ti tretmani koje provodimo na sebi učine zadovoljnijima, na neki način ljepšim.

Zabluda br. 3: Ampula od 1 ml dovoljna je za tretiranje cijelog lica

Koja je količina potrebna, to ovisi o površini našeg lica, o nedostatku volumena, o našoj životnoj dobi, o rezultatu koji želimo postići. Jedan mililitar dovoljan je ako govorimo o izrazito mladoj osobi koja treba samo manju korekciju, možda u predjelu ispod očiju da postignemo tzv. cute efekt za koji je potrebno svega 0,2 ili 0,3 ml, možda samo nekoliko kapi u predjelu usnica i možda u predjelu jagodičnih kostiju. Kod takve osobe zaista je dovoljan jedan mililitar.

IPL

IPL tretman s Philips Lumeom IPL tretman s Philips Lumeom Foto: Sandro Sklepić

Zabluda br. 1: „IPL je zapravo tretman laserom"

Dr. sc. Ivana Nola: IPL (engl. intense pulsed light) predstavlja širok snop svjetlosti točno određenih valnih duljina koje djeluju na pigment dlake tijekom tretmana. Kod lasera je riječ o uskom snopu zraka samo jedne valne duljine koje se također apsorbiraju u točno određeni pigment na koji djeluju.

Zabluda br. 2: „IPL tretmani nude trajno rješenje“

Jedna od najčešćih zabluda vezana je za dugotrajnost IPL metode. Trajno uklanjanje dlačica ne postoji, već samo dugotrajna redukcija rasta dlaka koja se postiže individualno. Korištenjem kućnog IPL uređaja Philips Lumea Prestige, savjetuje se 5-6 tretmana u početnoj fazi tretmana, nakon čega se provode se tretmani održavanja, čiji su ritam i broj individualno određeni ovisno o rastu dlačica.

Zabluda br. 3: „Nakon IPL tretmana dlačice će mi narasti još jače i tamnije“

Još jedan mit koji je u potpunosti pogrešan. Sa svakim IPL tretmanom dlačice rastu sve sporije, s vremenom se dlačice prorjeđuju te postaju svjetlije i tanje. S obzirom na takvu dinamiku, tretmani održavanja provode se sve rjeđe.

BOTOKS

Pripreme za botoks Pripreme za botoks Foto: Sandro Sklepić

Zabluda br. 1: Tretman botoksom dovodi do atrofije mišića

Kada se botoks aplicira na područje čela, u predjelu oko očiju odnosno u predio brade, takvi pacijenti dobivaju puno nježniji i mekši izgled. Atrofija se neće dogoditi, ni paraliza mišića, već će se kod pravilne primjene dogoditi samo relaksacija mišića koja će rezultirati ljepšim izgledom.

Zabluda br. 2: Botoks je zmijski otrov

Botoks nije zmijski otrov. Dobiva se u laboratorijskim uvjetima. Dobijemo jedan tretman koji je siguran, ali samo ako se primjenjuje poseban botulinski toksin tipa A i najpročišćeniji oblik koji postoji.

Zabluda br.3: Po prestanku djelovanja botoksa lice prelazi u lošije stanje

Po prestanku djelovanja botoksa sve se vraća u prethodno stanje, ali ipak ne u potpunosti prethodno s toga što smo ipak tijekom perioda djelovanja botoksa, između 4 i 6 mjeseci, konzervirali našu kožu. Mi smo je na taj način zaštitili od kontinuiranog procesa starenja i propadanja kože.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju