Koliko teška i zahtjevna može biti gluma? Dok su neki među nama sigurno nekad pomislili kako ne može biti toliko teško pamtiti tamo neke rečenice i glumiti da smo netko tko nismo, gluma je zapravo posao za koji je potrebna nevjerojatna količina talenta, vještine i predanosti.

Često to ide toliko daleko da nije samo dovoljno naučiti svoje rečenice i zaigrati ulogu. Glumci naime nerijetko moraju prolaziti kroz nevjerojatne transformacije - debljati se, mršavjeti, graditi mišićnu masu tako što provode sate i sate u teretani... Ponekad moraju satima sjediti na stolicama dok majstori za šminku slažu njihove maske.

U svakom slučaju biti glumac nije lako, a kada uloga uključuje i drastičnu transformaciju posao postaje još teži.

Za ulogu J.I. Jane 1997. godine glumica Demi Moore prošla je pravu obuku za marince. Osim toga, za ulogu je obrijala glavu.

Iako smo se mi uz Bridget Jones valjali od smijeha, glumica Reene Zellweger za ovu se ulogu svaki put morala poprilično brzo i nezdravo udebljati.

Slika nije dostupna Prije i poslije pomoći vizažista: 10 fotodokaza da svaka žena može biti glamurozna diva

Hilary Swank osvojila je Oscara za ulogu u filmu "Djevojka od milijun dolara", ali postati boksačica nije bio jednostavan zadatak. Za film je trenirala četiri do pet sati dnevno, šest dana u tjednu, tijekom tri mjeseca. Njezin zadatak bio je da dobije barem pet kilograma mišićne mase, a dobila je duplo više.

Ali to je moj posao. Ako trebam glumiti boksačicu, učinit ću sve što mogu da izgledam kao boksačica, rekla je glumica koja je jedna od onih čije se tijelo za potrebe uloge promijenilo do neprepoznatljivosti.

Međutim, bilo je i onih koje na prvu uopće ne bismo prepoznali zbog promjena u licu.

Fahirye Evcen I zbog njih se gledaju serije: 10 turskih glumica koje osvajaju posebnom ljepotom

Charlize Theron izgledala je neprepoznatljivo u filmu "Čudovište", jednako kao i Nicole Kidman u filmu "Sati".

Rooney Mara u potpunosti je promijenila svoj stil za ulogu Lisbeth Salander u filmu "Djevojka s tetovažom zmaja".

Svakako je bilo stvari koje sam se bojala napraviti, ali nikad nisam pomislila da nisam dorasla izazovu, rekla je glumica koju je prema vlastitom priznanju najteže pogodila činjenica da mora izbijeliti obrve, ali i to je učinila.

U našoj galeriji izdvojili smo spomenute, ali i još neke glumice koje su za uloge svoja tijela, lica ili oboje mijenjale do neprepoznatljivosti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju