Drew Barrymore cijeli život provela je pod svjetlima reflektora. Američka glumica rođena je 22. veljače 1975. godine u Kaliforniji, a s obzirom na to da su njezina majka i otac te bake i djedovi na obje strane bili glumci, nije ni čudo da je Drew krenula istim stopama.

Galerija Drew Barrymore S Tomom Greenom bila je u braku pet mjeseci Drew je cijeli život provela pod svjetlima reflektora +1 Drew i Will Kopelman bili su u braku četiri godine

Imala je samo šest godina kada je glumila u klasiku "E.T." Stevena Spielberga, ulogom Gertie osvojila srca filmofila diljem svijeta i preko noći postala zvijezda. Međutim, nakon prvog velikog uspjeha njezin život bio je sve samo ne bajka.

Njezin otac John i majka Jaid bili su fokusirani na svoje karijere i lude holivudske zabave pa je Drew odmalena bila izložena razuzdanom načinu života. Počela je konzumirati alkohol s devet godina, a nedugo nakon toga započela je i s korištenjem droga. Imala je samo 13 godina kada je nakon pokušaja samoubojstva završila na odvikavanju. Nakon završetka odvikavanja odlučila je prekinuti sve odnose s majkom i ocem te je na sudu pokrenula proces osamostaljivanja.

S 19 godina udala se za barmena Jeremyja Thomasa, ali brak je propao nakon samo dva mjeseca. Njezin drugi brak s komičarom Tomom Greenom trajao je samo pet mjeseci. Sreću je pokušala pronaći s Willom Kopelmanom, za kojeg se udala 2012. i s kojim ima dvoje djece, 6-godišnju Olive i 4-godišnju Frankie. Par se razveo 2016. godine, ali ostali su u dobrim odnosima.

S Tomom Greenom bila je u braku pet mjeseci S Tomom Greenom bila je u braku pet mjeseci (Foto: AFP)

Posljednjih godina Drew se posvetila karijeri i poslu. Nedavno je, osvrnuvši se na Dan zaljubljenih, progovorila i o samačkom životu: Nisam u potpunosti sigurna kakav bi osjećaj Valentinovo trebalo izazvati. Ali kada sam danas na setu ušetala u svoju prikolicu i vidjela što je moja prijateljica stavila na moje ogledalo, znala sam. Znala sam da volim svoje prijatelje. Naravno, prvo volim svoju djecu, ali današnji dan posvećen je samo romantičnoj ljubavi. Ja sam solo i nisam četiri godine bila na uspješno spoju pa se vjerojatno pitate što ja znam o tome. Sa svim svojim srcem vjerujem u ljudsko srce.

U dane u kojima se osjećaš toliko živo da ti koža treperi i osmijeh bi ti mogao slomiti lice, i samo želiš na nebu napisati koliko si sretan! Ali konstantnu ljubav ostvarila sam sa svojom djecom i prijateljima. Tip ljubavi kojoj nije potrebno romantično partnerstvo i navigacija. Sama sam se izborila za duboku sreću u samostalnosti i volim biti neovisna. Također sam sretna zbog toga što imam dvoje nevjerojatne djece, posao i fantastične prijatelje. Danas ne sjedim okolo potištena, osjećam se blesavo zahvalno, ali i dalje sam romantik u srcu. Danas nemojte gubiti vrijeme u tuzi, razmišljajući o tome što nemate. Budite sretni zbog onoga što imate
.

S Tomom Greenom bila je u braku pet mjeseci S Tomom Greenom bila je u braku pet mjeseci (Foto: AFP)

U nastavku pročitajte pet životnih lekcija Drew Barrymore.

1. O trećem razvodu…

Kao i mnogo puta do sada u životu, naši se planovi mijenjaju i naši snovi prilagođavaju, ali to ne znači da svaka sekunda nije vrijedila. Da mi svaki dan dođe vremenski stroj DeLorean, sve bih opet ponovila. Na kraju dana, dobila sam svoj san - dvije zdrave djevojčice. Will i ja i dalje ćemo se diviti tome što smo zajedno napravili i pokušati biti najbolji roditelji koji možemo biti. To neće uvijek biti lako jer ništa u životu nije lako, ali to ne znači da ono gorko nadmašuje slatko.

2. O tome kako odgaja djecu nakon razvoda…

Razvod je bio poput moje najgore noćna mora. Toliko sam željela odgojiti djecu na vrlo tradicionalan način i raditi sve u potpunoj suprotnosti sa svojim iskustvom. Želim da moja djeca u svom srcu osjećaju slobodu zato što znaju da im držim leđa i da im njihov otac i ostatak obitelji također drži leđa. Sada imam dvije obitelji. Prije nisam imala ni jednu, tako da je ovo čudo i blagoslov. Ponekad je put drugačiji od onog koji si zamislio ili koji si očekivao, ali jednostavno shvatiš kamo treba ići i napraviš to na lijep način.

Drew je cijeli život provela pod svjetlima reflektora Drew je cijeli život provela pod svjetlima reflektora (Foto: Guliver/CoverImages)

3. O razlozima zbog kojih voli bivšeg supruga…

Ljubav s Willom nije se dogodila na prvi pogled. On je odgovarao mojoj pragmatičnoj strani. Bio je netko tko se uvijek javlja na telefon, pristojno ljudsko biće, netko tko je imao nevjerojatnu obitelj kakvu ja nisam imala. Kod njega volim to što utjelovljuje moć osobnog odabira. On svaki dan bira biti dobra osoba.

4. O kompromisu u ljubavnom odnosu…

Kada ti voljena osoba ukaže na neku stvar u vašem životu koja joj predstavlja problem, a vi ste spremni to promijeniti, mislim da je to dobar temelj za kompromis. Will mi je nekad govorio: 'Ne volim to što uvijek u zadnji tren trčimo na aerodrom.' I ja sam tada pomislila: 'Pa da, zašto se stalno borim za tu naviku?' Ne volim taj tjeskobni osjećaj i sada se uvijek pakiram noć prije. Kompromis se svodi na stvari koje će te promijeniti nabolje. To je prilika da postaneš funkcionalna osoba i bolji čovjek. Mi smo potpuno različiti, ali postigli smo mnogo kompromisa i napravili puno ustupaka.

5. O obitelji svog bivšeg supruga…

Ulazak u Willovu obitelj bio je kao dobitak na lutriji. S obzirom na to da sam imala jedno od najluđih odrastanja, to je vjerojatno karma. Nikada nisam izašla na večeru sa svojim tatom ili mamom, a kamoli zajedno s oboje. Predivno je znati da u životu stvarno možeš dobiti priliku za potpuno novi početak.

Drew i Will Kopelman bili su u braku četiri godine Drew i Will Kopelman bili su u braku četiri godine (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju