Što povezuje pjevačicu i poduzetnicu Maju Šuput, glumice Bojanu Gregorić Vejzović i Milenu Radulović, sociologa i autora knjiga Brunu Šimlešu, voditeljicu Barbaru Kolar, novinarke Mojmiru Pastorčić i Danku Derifaj, guvernera HNB-a Borisa Vujčića, kolumnisticu i spisateljicu Andreu Andrassy i jednog od naših najtraženijih glazbenika Matiju Cveka?

Galerija Women's Weekend Women's Weekend Women's Weekend +5 Women's Weekend

Svi oni dolaze na drugi Women’s Weekend koji počinje 7. ožujka i osigurava dva dana ispunjena jedinstvenim temama panela i predavanja i nezaboravnu zabavu u vikendu Dana žena u Muzeju Moderne i suvremene umjetnosti i Art kvartu.

Matija Cvek & Funkensteins bit će zaduženi za uplovljavanje u Women’s Weekend koncertom u četvrtak, večer prije službenog otvorenja konferencije. Kombinacija funky ritmova i nevjerojatne enegije odlična je uvertira za dvodnevni program konferencije za koju se i ove godine traži karta više.

Na Women’s Weekend stiže i izvođač koji oduševljava karizmom - nevjerojatni 19-ogodišnji Riječanin Sergej Božić. Oba dana uoči koncerata na Women’s Weekendu neće nedostajati ni afterwork partyja koji su idealna prilika za networking i opuštanje.

Fantastičnoj zabavi na kraju dana prethodit će niz intrigantnih i poučnih predavanja te nastupi atraktivnih panelista koji u Rijeku stižu samo zbog drugog Women's Weekenda. Uz već najvaljivanu Lisu Carmen Wang, fascinantnu poduzetnicu i autoricu Poslovne biblija Opako Sposobne, na Women’s Weekend stižu i poznate novinarke Mojmira Pastorčić i Danka Derifaj koje će pričati o svojem životnom pozivu te voditeljica Barbara Kolar koja će sudjelovati na panelu Buzz word menopauza s Milicom Gacin, voditeljicom projekta Moje najbolje godine.

Women's Weekend Danka Derifaj (Foto: PR)

O temi Stvaraju li društvene mreže klonove govorit će influencerice Slađana Ostić i Nika Iličić, rukovoditeljice brenda, marketinških komunikacija i digitalnog poslovanja A1 Iva Ančić u razgovoru s moderatoricom Andreom Andrassy, a na programu su i razgovori o seksu - otvoreno i bez predrasuda, kao i o odgoju dječaka na Balkanu.

Ono kad te život složi naziv je panela na koji stižu slovenska poduzetnica Nina Grilc i TIna Biloglav, uspješna arhitektica i partnerica prerano preminulog Marka Babića kako bi ispričale iskustvo velikog životnog gubitka te načina kako su našle izlaz i nastavile dalje.

Tina će o čudesnoj vedrini u teškim trenucima govoriti i na Book Clubu by Women’s Weekend, posebnom programu koji će se odvijati u prostoru novootvorene Gradske knjižnice Rijeka i koji će biti slobodan za sve posjetitelje.

Women's Weekend Women's Weekend (Foto: PR)

U razgovoru 1 na 1 novinar Novog lista Edi Prodan predstavit će Jelenu Dunato, autoricu spekulativne fikcije koja piše romane na engleskom jeziku i izdaje ih na inozemnom tržište.

Program u Gradskoj knjižnici nastavit će se u subotu prijepodne kada će kineziologinja i inovatorica jedinstvene Body tehnike, Ana-Marija Jagodić Rukavina u Rijeci premijerno predstaviti novu, tek objavljenu knjigu Vitalnost, nakon čega će se i američka znanstvenica i autorica knjige EVE: Kako je žensko tijelo pokrenulo 200 godina evolucije? najaviti objavljivanje svoje knjige na hrvatskom jeziku.

Women's Weekend Anamarija Jagodić Rukavina (Foto: PR)

Osim Book Cluba by Women’s Weekend, poseban dio programa priprema i Muzej moderne i suvremene umjetnosti, u kojemu će u vrijeme održavanja konferencije biti postavljena i intrigantna izložba Gdje je ženi mjesto. Radovima koji prikazuju žene unutar društvenog okvira 20. stoljeća, ova izložba prikazuje identitete i uloge žena kao odraz vremena i položaja u zajednici uokvirene u teme poput: Rad u kući i izvan kuće, Portreti žena, Žena i majčinstvo, Žena u ratu.

Women's Weekend Women's Weekend (Foto: PR)

Women's Weekend trajat će od 7. do 10. ožujka. 

Renata Salecl Renata Salecl: "Mladim ženama treba govoriti o povijesti feminizma i razbiti stigmu da je biti feministkinja nešto loše"

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju