Umjetnička priča 'Orašar' ispričana je na bezbroj načina, od kojih je najpoznatiji balet, no na kazališnim daskama već dugo nismo mogli vidjeti dramsku izvedbu ove bajke za koju se za vrijeme blagdana traži karta više, a kamoli napravljenu za djecu. Za ovu već skoro rasprodanu adaptaciju poznate priče zaduženi su redatelj Paolo Tišljarić i dramaturginja Lada Kaštelan, a kao dio scenografije na pozornici će se pojaviti omiljene drvene igračke iz Lidla.

 

Dječja predstava u kojoj će, ne sumnjamo, uživati svi uzrasti, na nov i neobičan način zaigrat će se s originalnim zapletom same priče koju je 1816. godine napisao veliki njemački pisac Ernst Theodor Amadeus Hoffmann.

Radnja se vrti oko zaigrane, znatiželjne i pametne djevojčice Marie i njezina brata Fritza koji se susreću s neočekivanim likovima i svjetovima uz pomoć svog obožavanog kuma i izumitelja Drosselmeiera, koji im pokloni jednog sasvim neobičnog drvenog vojnika za drobljenje oraha. Stojeći ispod bora s ostalim igračkama, on čarolijom oživi, a što se dalje događa, pogledajte u ovoj raskošnoj predstavi. Ipak, otkrit ćemo koje su se to igračke u predstavi našle ispod velike jelke s Orašarom, a moći ćete ih imati i vi, odnosno vaša djeca.

1. XXL željeznica

Drvena željeznica s prugom jedna je od legendarnih i svevremenskih igračaka kojima se igraju djeca svih dobi. No ovakvom željeznicom poželjeli bi se igrati i odrasli. Drvena konstrukcija na više etaža upotpunjena je dodacima od plastike i sadrži vlak s prikolicom, kamion, automobil i kran, svjetlosne i zvučne efekte.

2. Kuća za lutke

Mnoga djeca bit će oduševljene kućom za lutke čiji 31-dijelni set izgleda impresivno, a igranjem se razvija kreativnost, mašta i motorika. Mali odvojeni setovi poput dnevne sobe, kuhinje i kupaone moći će se u Lidlu kupiti i odvojeno.

Predstava Orašar u Trešnji skoro je rasprodana Predstava Orašar u Trešnji skoro je rasprodana Foto: Sandro Sklepić

3. Gusarski brod

U ovom 18-dijelnom setu uživat će pustolovi u potrazi za blagom. Što će im se sve naći na putu, samo oni znaju, a ne sumnjamo da će priča moreplovaca biti i više nego dosta.

4. Vojnički dvorac

Ova igračka idealna je za druženje i smišljanje priča iz srednjeg vijeka te igranje s prijateljima i rođacima.

Gusarski brod Gusarski brod Foto: Sandro Sklepić

5. Stalak s alatom

Za sve male majstore u kući idealan je ovaj stalak za alat, koji osim fine i grube motorike koju igrajući se za njime djeca razvijaju, može pomoći i onima najmanjima koji su tek stali na svoje nožice.

Roditelji upravo ovakve drvene igračke najčešće biraju kako bi svoje najmlađe poticali na kreativnost, maštu i učenje, a pritom da se vježbaju osjetila i razvijaju emocije. Najzabavnije su one igračke koje potiču interakciju, poput didaktičkih igračaka.
Igračke koje će biti korištene u predstavi idealni su božićni darovi za vaše najmlađe. Iste izrađene od pravog drva visoke kvalitete, a s obzirom na njihovu izdržljivost, s njima će se moći igrati i nadolazeće generacije.

Ove drvene igračke visoke kvalitete koje su odobrili mame i tate moći ćete isprobati prije predstave Orašar u predvorju Kazališta Trešnja, gdje će se održavati i kreativne radionice posebno organizirane za djecu iz Dječjeg doma Svete Terezije od malog Isusa kojima će Lidl pokloniti i pakete spomenutih drvenih igračaka. 

Premijera ove verzije svjetski poznatog ''Orašara'' najavljena je za 30. studenog, a kako saznajemo, karte su gotovo rasprodane te su najavljeni i novi termini predstava u prosincu i siječnju.

Kako biste osigurali svoju kartu, u razdoblju od 16. do 23. studenog možete zaigrati i nagradnu igru. Na njihovoj stranici na Facebooku objavite rad s najdražim likom iz predstave; nacrtajte ga, iskoristite plastelin, kolaž ili nešto po svome izboru, a najkreativniji rad osvojiti će dvije karte za "Orašara" i Lidlov poklon-bon u vrijednosti od 500 kuna.

Za ostale kreativce pripremili su 5 x 2 karte za ovu blagdansku čaroliju, koju ne želite propustiti.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju