U Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu u srijedu, 13. srpnja održat će se Večernje udomljavanje. Za sve građane koji razmišljaju o udomljavanju pasa i mačaka Sklonište će biti otvoreno od 16 do 21 sata.

U Skloništu Dumovec trenutačno je više od 30 mačaka i 120 pasa. Riječ je o životinjama različitih dobi - od najmlađih do najstarijih. Neke su u Sklonište stigle proteklih tjedana, a nekima se novi dom bezuspješno traži već godinama.

Sklonište Dumovec organizira Večernje udomljavanje - 2 U Skloništu Dumovec trenutačno je više od 30 mačaka i 120 pasa (Foto: Sklonište Dumovec)

Večernje udomljavanje akcija je koju organiziramo kada u Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba imamo uistinu velik broj životinja. Građane potičemo da čineći plemenitu stvar svoj život obogate jednim predivnim bićem.

Sklonište Dumovec organizira Večernje udomljavanje - 4 Večernje udomljavanje održat će se u srijedu od 16 do 21 sat (Foto: Sklonište Dumovec)

Djelatnici Skloništa pritom im pomažu svojim savjetima, u prvom redu onima o tome kako odabrati ljubimca prema stilu života. Želimo da ljudi i njihovi udomljeni ljubimci imaju skladan suživot, kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt Grada Zagreba, u čijem je sastavu Sklonište u Dumovcu.

Ljeto je odlično doba za udomljavanje ljubimca jer građani tada imaju više vremena za zbližavanje s novim članom obitelji. Školarci su na ljetnim praznicima, a njihovi roditelji na godišnjim odmorima.

Slatki pas Bezuvjetna ljubav: 10 znakova kojima vam pas poručuje da vas voli

Građani koji bi udomili psa ili mačku, a koji ne mogu doći na Večernje udomljavanje Sklonište mogu posjetiti radnim danom između 11 i 13 te 16 i 18, subotom od 10 do 14, a nedjeljom od 10 do 12 sati.

Sklonište Dumovec organizira Večernje udomljavanje - 3 Neke životinje u Dumovec su stigle proteklih tjedana, a nekima se novi dom bezuspješno traži već godinama (Foto: Sklonište Dumovec)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju