Za dragu, umiljatu belgijsku ovčarku Alfu koja se nalazi u azilu Dumovec hitno se traži privremeni smještaj ili trajni dom.

Galerija Belgijska ovčarka Alfa iz Dumovca treba našu pomoć - 8 Belgijska ovčarka Alfa iz Dumovca treba našu pomoć - 9 Belgijska ovčarka Alfa iz Dumovca treba našu pomoć - 10 +7 Sedmogodišnja belgijska ovčarka Alfa iz Dumovca hitno traži privremeni smještaj ili trajni dom  

Alfino tužno lice i pogled najbolje pokazuju kako se osjeća. Alfa naočigled iz dana u dan sve više "nestaje". Svaki susret i druženje s njom za volontere je sve tužnije i slama srce jer to krhko biće izvlači iz sebe zadnje atome snage.

Za dragu, umiljatu belgijsku ovčarku Alfu koja se nalazi u azilu Dumovec hitno se traži privremeni smještaj ili trajni dom

Njezini koraci postaju sve sporiji i teži, a volonteri koji je šeću često se pitaju hoće li njezine nogice uopće moći izdržati šetnju. Uvjeti i način života u azilu jako utječu na Alfino psihofizičko stanje. Hrabro je podnijela i odlično se oporavila nakon operacije hernije diska, no još je jedna operacija pred njom (uklanjanje dobroćudnog tumora mliječnih žlijezda).

Unatoč svemu Alfa ima ogromnu volju i želju za životom, ali za njezin oporavak važno je da što prije napusti sklonište. Da je prigrli netko, pruži dom, ljubav, puno nježnosti... Pomogne joj da ojača i da se oporavi kako bi bila spremna za drugu operaciju ako i kada do nje dođe. Alfi se jedino tako može pomoći da joj opće stanje i zdravlje krenu nabolje.

Belgijska ovčarka Alfa iz Dumovca treba našu pomoć - 10 Sedmogodišnja belgijska ovčarka Alfa iz Dumovca hitno traži privremeni smještaj ili trajni dom (Foto: Ksenija Balta)

Alfa je duša od psa, nevjerojatan borac. Obožava ljude. U njoj kuca jedno hrabro, veliko i toplo srčeko puno ljubavi. Pseće društvo i mačke, nažalost, ne prihvaća pa bi bilo dobro kada bi mogla biti sama sa svojim ljudima. Postoji li netko tko bi pomogao Alfi? Netko tko bi vratio sreću i mir u ove tople, ali trenutačno tužne, beznadne oči?

Privremenom ili trajnom udomitelju azil Dumovec osigurava hranu, svu veterinarsku skrb i lijekove za Alfu. Sve informacije o Alfi možete dobiti na broj azila Dumovec 01/2008-354 ili na broj 091/506-3990 (volonterka Ksenija).

Belgijska ovčarka Alfa iz Dumovca treba našu pomoć - 3 Za Alfin oporavak važno je da što prije napusti sklonište (Foto: Ksenija Balta)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju