Svi mi znamo da nakon rezanja češnjaka ili luka na dasci, miris može ostati dugo, bez obzira koliko temeljito oprali površinu. Često posežemo za različitim sredstvima koja obećavaju čistoću i svježinu, ali uz njih dolaze i kemikalije koje možda želimo izbjeći. Srećom, postoji jednostavan, prirodan način koji ne samo da će očistiti vašu dasku, već će joj vratiti svježinu, a miris koji ostaje bit će prošlost.
Ovaj trik je temelj za čišćenje daske koji ne uključuje agresivne kemikalije, a možete ga primijeniti s onim što već imate u kuhinji. Ne samo da ćete odabrati zdraviji pristup, već ćete uživati u mirisima citrusa, koji su prirodni i umirujući. Sve što vam treba su krupna morska sol i limun.
Čisti bakterije i osvježava
Pospite dasku krupnom soli i trljajte je prepolovljenim limunom, možete i polovicom iz koje ste već cijedili sok.
Sol će djelovati kao prirodni abraziv, uklanjajući nečistoće i masnoće, dok kiselina iz limuna čisti bakterije i neutralizira mirise. Kružnim pokretima, temeljito obradite cijelu površinu daske. Nakon toga, isperite dasku hladnom vodom i obrišite je suhom krpom.
U samo nekoliko minuta ovako možete osvježiti svoju dasku i održati je u savršenom stanju – bez potrebe za skupim sredstvima.
Provjerite i najučinkovitiji trik za čišćenje pećnice.