Na društvenim mrežama svakodnevno nastaju trikovi u kućanstvu koji nam mogu olakšati život. Iako su neki od njih samo mamci za klikove i lajkove, neki uistinu rade i mogu nam pomoći da uštedimo vrijeme i izbjegnemo ozljede.

Jedan od njih odnosi se na sprječavanje prskanja prilikom prženja, a pratitelji koji su isprobali ovaj trik kažu da ih je spasio. Vjerojatno se i vama dogodilo da ste zaboravili osušiti meso prije prženja u ulju pa je ono počelo prskati na sve strane stvarajući neugodne opekline po prstima, licu, prsima…

Na kraj ovome problemu stala je influencerica Mirjana Ljiljak objavivši trik koji joj je pokazala jedna baka. Trik kaže da, prilikom prskanja ulja, u tavu trebamo ubaciti komadić korice kruha. Ulje će se odmah smiriti, a vi ćete moći prženje nastaviti bez ikakvih problema.

Mirjana je ovaj trik pokazala na primjeru prženja jaja, ali on odlično radi i prilikom prženja u fritezi. To je potvrdila pratiteljica koja s fritezama radi na poslu i kaže da upravo na ovaj način sprječava prskanje. I drugi su pratitelji pohvalili ovaj stari trik naših baka, stoga ništa ne košta isprobati ga.

U nastavku možete pronaći još trikova koji olakšavaju život.

  Naljepnica Trik kako u roku minute skinuti naljepnicu bez tragova ljepila Maskara Trik za trenutno spašavanje osušene maskare i tekućeg ruža za usne Trik za brzo sušenje odjeće Trik s kojim će se rublje u zatvorenom prostoru osušiti brže i mirisati puno bolje Trik s vazelinom i parfemom Trik s parfemom i vazelinom kojim ćete produžiti trajanje svog omiljenog mirisa Trik za brzo sušenje odjeće Osušite odjeću za samo jedan do dva sata s ovim trikom Četka za kosu Za najlakše i najbrže čišćenje četke za kosu trebat će vam samo tri stvari Kipuća voda Jednostavan, a tako genijalan trik koji sprječava prelijevanje kipuće vode iz lonca

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju