Maja Pejčić i Jasminka Grbelja upoznale su se prije nepunih pet godina. Jasminka je tada bila nezaposlena samohrana majka, a Maja je baš u to vrijeme tražila nekoga tko će joj pomoći u izradi prirodne kozmetike. Maja je od početka bila pokretač misije, a Jasminka kreativac. To se na kraju pokazalo kao sjajna kombinacija za posao, ali i prijateljstvo.

Te dvije dame najprije su se počele educirati, učiti, a potom su opremile prostor u Majinoj kući, napravile laboratorij, poslovni prostor, počele se boriti s birokracijom… Maja je bila logistika i financijska potpora, a Jasminka pronalazi kanale prodaje. Svoje ideje zajedno miješaju, a jedini im je cilj stvoriti kvalitetnu kozmetiku koja će im otvoriti nova vrata.

U žaru borbe za komadić svojeg prostora u svijetu prirodne kozmetike, i Maja postaje samohrana majka. No ženska snaga ipak je neiscrpna, pa Najfiniji sapuni, kako je Maja nazvala brend, kreću snažnije no ikad. Skupa prolaze kroz odrastanje djece, s bebom i knjigom u krilu šalju mailove i razgovaraju s poslovnim partnerima. Posao polako ocrtava prve sjajne proizvode i slatke male uspjehe.

Poduzetništvo je samo po sebi jedan ring. Dakle, tu je za svakog tko odluči ući u njega borba nešto na što se mora biti spreman. Ili grizeš do kraja ili bacaš rukavice i izlaziš van. Ruke smo držale uvijek u gardu, nije bilo opcije predaje. U poduzetništvu nije lako biti žena i još samohrana majka, ali mi to gledamo kao neku vrstu mentalnog benefita. Mi smo naučene na borbu, držimo sva četiri zida kuće, a uz nas tu su još i tri vrijedne gospođe. Naša politika rasta je - polako, ali sigurno! Jer sve što je veliki uzlet i bum može se brzo i urušiti. Zato gradimo sistematizirano, otkriva Maja Pejčić, koja se iznimno ponosi najfinijom deo kremom koju je osmislila zajedno s Jasminkom.

U poduzetništvu nije lako biti žena i još samohrana majka, ali mi to gledamo kao neku vrstu mentalnog benefita. Mi smo naučene na borbu, držimo sva četiri zida kuće

Maja je oduvijek željela proizvod - dezodorans koji je funkcionalan, zdrav, bez štetnih sastojaka. Tu je počelo istraživanje receptura, sastojaka, funkcije svake sirovine, način izrade. Svi naši prijatelji i obitelj strpljivo su isprobavali naše pokušaje. Laboratorij i deo krema postali su moja opsesija. Isprobala sam tisuću receptura i sastojaka, sve dok nisam došla do onog trena - TO JE TO! Dobiven je proizvod kod kojeg nema razdvajanja sastojaka! Bingo!, objašnjava Jasminka Grbelja, koja je skupa s Majom svoj „izum“ odlučila nazvati Najfinija deo krema.

Riječ je o proizvodu u kojem je sjajan omjer sirovina i način izrade, pa tako njihova najfinija deo krema sadrži tek sodu bikarbonu, bazna ulja, čudotvorni čajevac i čarobna eterična ulja.

Nakon što su osmislile recepturu, te hrabre žene počele su je miješati u posebno konstruiranom loncu koji su same osmislile, a rado u šali ističu da bi na njih bio ponosan i profesor Baltazar te bi sigurno rado probao njihovu kremu.

Radimo i vikendima i praznicima, ali sve je izvedivo kada to želite

Maja i Jasminka uvijek naglašavaju kako je njihova misija spriječiti neugodan miris, ali i ne i prirodnu funkciju tijela – da se znoji.

Da bi proizvod bio dobar, nije loše da hrabrim mamama ponekad pomognu i njihovi klinci.

Djeca su na prvom mjestu, ali bilo je situacija kada je gužva napravila svoje, pa je moja kći sjedila u uredu u kartonskoj kutiji koju smo oslikavali i vozili je po uredu. Jasminkin sin znao je kod nas pisati zadaću i pratiti nastavu. Laboratorij nikako nije mjesto za djecu, ali zato se oni rado mažu kremama.

Malena princeza voli balzam za usne, dok mali pubertetlija voli mazati lice kremom od lavande. Oni za sada tek pokazuju koliko uživaju u maminim proizvodima, ali tko zna, možda nam se i pridruže kada odrastu. Mi nemamo radno vrijeme. Mi funkcioniramo i vikendima i praznicima, ali sve je izvedivo kada to želite. Naša djeca uživaju jer mi uvijek imamo vremena za njih i oni su uvijek ispred posla, koliko god obveza imale, objašnjava Maja, koja osim najfinije deo kreme zapravo rado proizvodi i kozmetiku za druge.

Skupa s Jasminkom osmišljava kozmetiku, stvara ju, pomaže da proizvod dobije završni izgled, bude zdravstveno ispravan te će vam još i zagarantirati tajnost recepture.

Osim naših najfinijih deo krema, stvorile smo i najfinije sapune, kreme za lice, pilinge, hidrolate, losione, maslace, balzame, gelove za tuširanje. Malo-pomalo stvorile smo cijelu paletu proizvoda s mediteranskim ugođajem.

Imamo certificirana bazna i eterična ulja i ostale sastojke. Brinemo se za to da je naša kozmetika stabilizirana po svim zadanim normama i da pruža sve najbolje iz prirode. Tu je puno ljubavi satkano u svakom proizvodu, a veliku nam pomoć pružaju i naše djelatnice i prijateljice Mira, Danijela i Denisa, za kraj otkriva Jasminka te ističe i kako Najfiniji sapuni nikad ne koriste sastojke životinjskog podrijetla, parabene, umjetna bojila te nedopuštene konzervanse.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju