Maja Pejčić i Jasminka Grbelja upoznale su se prije nepunih pet godina. Jasminka je tada bila nezaposlena samohrana majka, a Maja je baš u to vrijeme tražila nekoga tko će joj pomoći u izradi prirodne kozmetike. Maja je od početka bila pokretač misije, a Jasminka kreativac. To se na kraju pokazalo kao sjajna kombinacija za posao, ali i prijateljstvo.

Te dvije dame najprije su se počele educirati, učiti, a potom su opremile prostor u Majinoj kući, napravile laboratorij, poslovni prostor, počele se boriti s birokracijom… Maja je bila logistika i financijska potpora, a Jasminka pronalazi kanale prodaje. Svoje ideje zajedno miješaju, a jedini im je cilj stvoriti kvalitetnu kozmetiku koja će im otvoriti nova vrata.

U žaru borbe za komadić svojeg prostora u svijetu prirodne kozmetike, i Maja postaje samohrana majka. No ženska snaga ipak je neiscrpna, pa Najfiniji sapuni, kako je Maja nazvala brend, kreću snažnije no ikad. Skupa prolaze kroz odrastanje djece, s bebom i knjigom u krilu šalju mailove i razgovaraju s poslovnim partnerima. Posao polako ocrtava prve sjajne proizvode i slatke male uspjehe.

Poduzetništvo je samo po sebi jedan ring. Dakle, tu je za svakog tko odluči ući u njega borba nešto na što se mora biti spreman. Ili grizeš do kraja ili bacaš rukavice i izlaziš van. Ruke smo držale uvijek u gardu, nije bilo opcije predaje. U poduzetništvu nije lako biti žena i još samohrana majka, ali mi to gledamo kao neku vrstu mentalnog benefita. Mi smo naučene na borbu, držimo sva četiri zida kuće, a uz nas tu su još i tri vrijedne gospođe. Naša politika rasta je - polako, ali sigurno! Jer sve što je veliki uzlet i bum može se brzo i urušiti. Zato gradimo sistematizirano, otkriva Maja Pejčić, koja se iznimno ponosi najfinijom deo kremom koju je osmislila zajedno s Jasminkom.

U poduzetništvu nije lako biti žena i još samohrana majka, ali mi to gledamo kao neku vrstu mentalnog benefita. Mi smo naučene na borbu, držimo sva četiri zida kuće

Maja je oduvijek željela proizvod - dezodorans koji je funkcionalan, zdrav, bez štetnih sastojaka. Tu je počelo istraživanje receptura, sastojaka, funkcije svake sirovine, način izrade. Svi naši prijatelji i obitelj strpljivo su isprobavali naše pokušaje. Laboratorij i deo krema postali su moja opsesija. Isprobala sam tisuću receptura i sastojaka, sve dok nisam došla do onog trena - TO JE TO! Dobiven je proizvod kod kojeg nema razdvajanja sastojaka! Bingo!, objašnjava Jasminka Grbelja, koja je skupa s Majom svoj „izum“ odlučila nazvati Najfinija deo krema.

Riječ je o proizvodu u kojem je sjajan omjer sirovina i način izrade, pa tako njihova najfinija deo krema sadrži tek sodu bikarbonu, bazna ulja, čudotvorni čajevac i čarobna eterična ulja.

Nakon što su osmislile recepturu, te hrabre žene počele su je miješati u posebno konstruiranom loncu koji su same osmislile, a rado u šali ističu da bi na njih bio ponosan i profesor Baltazar te bi sigurno rado probao njihovu kremu.

Radimo i vikendima i praznicima, ali sve je izvedivo kada to želite

Maja i Jasminka uvijek naglašavaju kako je njihova misija spriječiti neugodan miris, ali i ne i prirodnu funkciju tijela – da se znoji.

Da bi proizvod bio dobar, nije loše da hrabrim mamama ponekad pomognu i njihovi klinci.

Djeca su na prvom mjestu, ali bilo je situacija kada je gužva napravila svoje, pa je moja kći sjedila u uredu u kartonskoj kutiji koju smo oslikavali i vozili je po uredu. Jasminkin sin znao je kod nas pisati zadaću i pratiti nastavu. Laboratorij nikako nije mjesto za djecu, ali zato se oni rado mažu kremama.

Fini sapuni Najfinija deo krema (Foto: Matej Paluh)

Malena princeza voli balzam za usne, dok mali pubertetlija voli mazati lice kremom od lavande. Oni za sada tek pokazuju koliko uživaju u maminim proizvodima, ali tko zna, možda nam se i pridruže kada odrastu. Mi nemamo radno vrijeme. Mi funkcioniramo i vikendima i praznicima, ali sve je izvedivo kada to želite. Naša djeca uživaju jer mi uvijek imamo vremena za njih i oni su uvijek ispred posla, koliko god obveza imale, objašnjava Maja, koja osim najfinije deo kreme zapravo rado proizvodi i kozmetiku za druge.

Skupa s Jasminkom osmišljava kozmetiku, stvara ju, pomaže da proizvod dobije završni izgled, bude zdravstveno ispravan te će vam još i zagarantirati tajnost recepture.

Osim naših najfinijih deo krema, stvorile smo i najfinije sapune, kreme za lice, pilinge, hidrolate, losione, maslace, balzame, gelove za tuširanje. Malo-pomalo stvorile smo cijelu paletu proizvoda s mediteranskim ugođajem.

Imamo certificirana bazna i eterična ulja i ostale sastojke. Brinemo se za to da je naša kozmetika stabilizirana po svim zadanim normama i da pruža sve najbolje iz prirode. Tu je puno ljubavi satkano u svakom proizvodu, a veliku nam pomoć pružaju i naše djelatnice i prijateljice Mira, Danijela i Denisa, za kraj otkriva Jasminka te ističe i kako Najfiniji sapuni nikad ne koriste sastojke životinjskog podrijetla, parabene, umjetna bojila te nedopuštene konzervanse.

Najfinijji sapuni Najfinijji sapuni (Foto: Matej Paluh)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju