Vrtni patuljci, ta simpatična, slatka bića, ponekad i pomalo zločestog izgleda, krase (a vjeruje se i da čuvaju) mnoga dvorišta i vrtove. Koliko su vrtni patuljci popularni, govori i činjenica da je tražilica Google svoj logo ovih dana posvetio upravo njima, a kada kliknete na logo, možete doznati i kratku povijest vrtnih patuljaka.

Galerija Patuljak je najslađi ukras vrta - 1 Patuljak je najslađi ukras vrta - 8 Patuljak je najslađi ukras vrta - 12 +8 Patuljak je najslađi ukras vrta U čast vrtnom patuljku Google je ispričao i kratku priču o njemu. U 19. stoljeću u njemačkoj pokrajini Tiringiji kipari su ručno izrađivali vrtne patuljke. Po njima su se onda izrađivali kalupi za proizvodnju. Ti su se kalupi punili kvalitetnom glinom i pekli u keramičkim pećima kako bi očvrsnuli i postali trajni.

Patuljke su zatim ručno oslikavali i pripremali da ukrašavaju i štite vrtove u cijelom svijetu. I tako je ostalo i dandanas... Ako vaš vrt još nema patuljka, naša fotogalerija podsjetit će vas zašto vašem vrtu nedostaje barem jedan ovakav ljupki ukras.
Patuljak je najslađi ukras vrta - 2 Patuljak je najslađi ukras vrta (Foto: Living4media, Getty Images)
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju