Najromantičniji i najljepši dio Zagreba, onaj tihi i samozatajni na Gornjem gradu, priča najljepše priče. Zahvaljujući manifestaciji 'Dvorišta' imamo priliku zaviriti u taj čaroban svijet stvoren za filmove, bajke i uspomene

Od petka 17. do nedjelje 26. srpnja svi zainteresirani ponovno će imati jedinstvenu priliku zaviriti iza vrata gornjogradskih palača i otkriti neke od najljepših privatnih i javnih vrtova i dvorišta gornjogradskih palača: Prekrasno dvorište palače Balbi u Demetrovoj, čarobni vrt Državnog arhiva palače Erdödy-Drašković na vrhu Opatičke ili malo intimno privatno dvorište u Opatičkoj ulici.

Novitet ove godine jest i jedinstveni zeleni unutarnji vrt Atelijera Meštrović u Mletačkoj s Meštrovićevim skulpturama koji će biti otvoren cijelim tijekom manifestacije, a posebna atrakcija svakako je otvorenje kultnog dvorišta u Basaričekovoj 11 u kojemu je sniman najzagrebačkiji od svih filmova - remekdjelo Kreše Golika 'Tko pjeva zlo ne misli', koje će sve posjetitelje dočekivati s gemištom, špekom i starogradskim popevkama!

Posebna atrakcija je otvorenje dvorišta u kojemu je sniman najzagrebačkiji od svih filmova - 'Tko pjeva zlo ne misli', koje će posjetitelje dočekivati s gemištom, špekom i starogradskim popevkama

Tijekom trajanja manifestacije sva dvorišta bit će otvorena za javnost svakim danom od 18:00 - 00:00h. Ulaz u sva dvorišta bit će slobodan te ćemo na taj način svima omogućiti da dožive ove jedinstvene gornjogradske ambijente.

'Dvorišta' su nagrađivana kulturno-turistička atrakcija na Gornjem gradu u Zagrebu, partnerski kulturno-turistički projekt G.A.D. PRODUKCIJE, KATAPULT PROMOCIJE i Turističke zajednice grada Zagreba.

Podaci o 30.000 posjetitelja u 2014. i preko 7.000 lajkova na službenoj FB stranici, kao i izuzetno zanimanje javnosti i medija te brojne pohvale zabilježene u knjigama dojmova, potvrđuju zanimljivost i kvalitetu ovoga projekta te pružaju pretpostavke za njegov uspješni nastavak i u 2015. godini.

'Dvorišta' i ove godine nude doista niz dobrih razloga za ostanak i uživanje u ljepotama Zagreba i njegova Gornjeg grada tijekom ljeta.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju