Moje dvorište je moja oaza mira. Tako o svom dnevnom boravku na otvorenom priča Merima Hadžibegović iz Bugojna. Detalj koji u tom dvorištu prvi privuče pažnju je divni paviljon od 16 kvadrata u kojem Merima, kaže, svakodnevno pronalazi svoj mir i bijeg od svakodnevnice.

Tu kad sjedim i pijem kavu, čitam svoju omiljenu knjigu, zaboravim na sve. Ti kvadrati su samo moji, pružaju mi duševni mir, kaže Merima i dodaje kako voli svoje dvorište, a posebno uređivati ga po svom ukusu. Najviše pažnju obraća na detalje pomoću kojih cijela priča dobiva i njezin osobni potpis.

Prije nego se posvetila dvorištu, svu maštu ona je posljednjih nekoliko godina koristila za izradu torti. Onda je shvatila da joj treba još neko mjesto na kojem može ispoljiti kreativnost i dvorište se tu pokazalo kao idealna opcija.

Govoreći o svom paviljonu kaže da je većinu detalja sama osmislila. Kada dođe do realizacije, u pomoć joj po potrebi priskače suprug. A njezinom paviljonu detalja ne nedostaje i to onih najdivnijih. Ima sve - drveni stol i stolice, puno biljaka i barem jednako toliko lampica i fenjera. Tu je i nezaobilazni vrtni patuljak.

Slika nije dostupna Idila u Novom Zagrebu: Zavirite na "neobičan" balkončić s ljuljačkom i sklopivim stolićem

Kada bi me neko pitao volim li više paviljon noću ili u jutarnjim satima ne bih znala odgovoriti, kaže Merima.

U noćnim satima njezin paviljon je čaroban. Postaje idealno mjesto za uživanje u tišini. Ujutro je najbolja lokacija za ispijanje kave i uživanje u crvkutu ptica koje Merimi, kaže nam, svako jutro prave društvo.

Paviljon i uređenje dvorišta su joj, kaže, u vrijeme pandemije pomogli da skrene misli s negativnih stvari, a svu svoju energiju je usmjeravala u smišljanje načina što napraviti od stvari koje ima.

Slika nije dostupna Sedam najdivnijih kvadrata: Pogledajte terasu koja se navečer pretvara u magično mjesto

Zahvaljujući toj posvećenosti stare stvari dobivale su novi sjaj pa su danas dio paviljona 80 godina stare stolice. Baš njih je Merima zamislila u svom paviljonu i tu ideju provela u djelo.

Svaki posao je divan kad ga radiš s ljubavlju i onda je uspjeh 100 posto zagarantiran. Sreću čine male stvari, otkrila nam je Merima misli kojima se vodi, a da je uređenje nešto u čemu uživa i što joj ide od ruke uvjerit ćete se kad u našoj galeriji zavirite u njezino dvorište. Sve novo što napravi možete vidjeti i na njezinom Instagram profilu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju