Mnogi od nas u doba korone postali su svjesni toga koliko su sretni jer u svom domu imaju makar i mali prostor na otvorenom, nekoliko kvadrata koji su dane koje smo provodili najviše kod kuće učinili lakše podnošljivima. I Ines Filipović iz Zagreba u tom je razdoblju shvatila koliko joj znači njezin mali balkon.

Galerija Balkončić stana u Novom Zagrebu s ljuljačkom i sklopivim stolićem - 2 Balkončić stana u Novom Zagrebu s ljuljačkom i sklopivim stolićem - 4 Balkončić stana u Novom Zagrebu s ljuljačkom i sklopivim stolićem - 1 +1 Na malom balkonu stana u Novom Zagrebu našlo se mjesta i za ljuljačku

Tek u koroni postala sam svjesna koliko sam sretna jer imam balkon koji si mogu urediti kako bih mogla uživati na njemu. Do tada nisam baš puno vremena provodila na balkonu, kaže Ines Filipović, koja živi na petom katu zgrade u Novom Zagrebu.

S dolaskom pandemije balkon je postao i njezin ured u periodu kada smo svi bili kod kuće. Tada je počela maksimalno uživati u njemu iako je balkon malen i "neobičnih" dimenzija, pa je bio izazov kako ga urediti i što sve staviti, a da nije pretrpano.

Balkončić stana u Novom Zagrebu s ljuljačkom i sklopivim stolićem - 4 Ines je na svoj balkončić stavila i sklopivi drveni set za sjedenje (Foto: Privatne fotografije)

Balkon je dosta specifičan, dugačak je, ali jako uzak. Dužina je šest metara, a širok je samo 93 centimetra. Balkon je također na istočnoj strani, tako da je ujutro sunčan, pa je tenda bila obvezna, otkriva.

Svoj mali balkon s drvenim podom uredila je sklopivim sjedećim setom od dvije drvene stolice i polukružnim stolićem čija je jedna strana "priljubljena" uz zid, a našlo se mjesta i za drvenu ležaljku. S druge strane balkončića smjestila se pak glavna zvijezda tog šarmantnog prostora - ljuljačka koja je savršen dodatak svakog balkona ili terase.

Sedam najdivnijih kvadrata: Pogledajte terasu koja se navečer pretvara u magično mjesto Balkon u Leskovcu s magičnim detaljima Balkon u Leskovcu s magičnim detaljima - 2 Balkon u Leskovcu s magičnim detaljima - 3 +5 Balkon u Leskovcu s magičnim detaljima - 1

Prekrasno uređen balkon stana u Opatiji s boho ljujačkom i vertikalnim vrtom - 8 Tri i pol kvadrata sreće: Pogledajte balkon u Opatiji s boho ljuljačkom i vertikalnim vrtom

Za završni dojam tu je, naravno, i cvijeće kojim je Ines uljepšala svoju malu idilu.

Isprobala sam svakakvo cvijeće, ali na kraju su se vodenike pokazale kao najbolja opcija za moj balkon, stoga više ne isprobavam, već idem na sigurno, kaže Ines Filipović iz Novog Zagreba.

Balkončić stana u Novom Zagrebu s ljuljačkom i sklopivim stolićem - 3 Šarmantan balkončić stana u Novom Zagrebu (Foto: Privatne fotografije)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju