Sređivanje frizure za muškarce je najlakši posao na svijetu - istuširaju se, isfrotiraju kosu, malo prođu kroz nju prstima i gotovo. Možda je to razlog zašto se većina očeva izbjegava 'petljati' u frizure svojih kćerkica. Međutim, jedan tata iz Floride pravi je majstor za kosu.

Philippe Morgese postao je samohrani otac kada je njegova kćerkica Emma imala samo godinu dana.

Tada je preuzeo i one dužnosti koje obično obavljaju mame jer se tate baš i ne razumiju u njih. Kako je njegova curica odrastala, kao i mnoge druge djevojčice zaljubila se u svakodnevno sređivanje ispred ogledala. Philippe je shvatio da stavljanje špangice na Emminu kosu više neće biti dovoljno.

Nije se zamarao tradicionalnom podjelom uloga prema kojima je pravljenje frizura kćerkicama isključivo ženski posao ili posao mame nego je prionuo učenju. Ubrzo je Emmi počeo plesti nevjerojatne pletenice i raditi frizure za koje je dobivala komplimente u vrtiću i školi.

 

 Za njih su se najviše zainteresirali drugi očevi pa im je odlučio pomoći. Lokalna kozmetička škola dala mu je na korištenje jednu učionicu gdje Philippe svaki tjedan okuplja znatiželjne tate kako bi ih podučio tajnama svog 'zanata'.

Fotografije frizura male Emme objavio je na Redditu, skupio više od dva milijuna lajkova, ali i mnoge upite o izradi frizura pa je odlučio otvoriti i Facebook stranicu na kojima savjetuje sve zainteresirane.

Ponosan sam na ove očeve koji su se odlučili potruditi i ojačati svoju povezanost s kćerkicama na ovaj način, izjavio je Philippe koji zbog svoj truda definitivno zaslužuje nagradu za najboljeg tatu na svijetu. 

The first class was a success! 7 dads and daughters showed up top learn about hair. The commitment these fathers have is admirable. I'm so proud of you guys.

Posted by Daddy Daughter Hair Factory on Tuesday, October 6, 2015
 

After a day of pool hopping and water slides with friends, I asked her "are you sure you still wanna go to Hollywood studios?" Lol. She fell asleep on the ride there. :/

Posted by Philippe Morgese on Sunday, August 16, 2015

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju