Povodom 165. obljetnice rođenja Nikole Tesle te 15. godišnjice otvorenja Memorijalnog centra "Nikola Tesla" Smiljan, domaći modni dvojac ELFS dizajnirao je limitiranu kolekciju majica sa simbolima koji su obilježili život Nikole Tesle.

Crtice iz života Nikole Tesle s kojima su nas upoznali u memorijalnom centru interpretirali smo na majicama. Tesla je svakodnevno hranio mnoštvo golubova, ali jednu bijelu golubicu među njima posebno je volio. Bila je to njegova ljubimica, kažu Ivan Tandarić i Aleksandar Šekuljica. Stoga se na ženskoj majici nalazi bijela golubica iscrtana oštrim geometrijskim linijama koje podsjećaju na bridove kristala kojima je Tesla bio fasciniran upravo zbog njegovih oštrih rubova.

Na muškoj majici nalaze se različiti oblici Teslinih neonskih cijevi, u žutoj boji koje simboliziraju svjetlo. Neonske oblike s majice Tesla je izložio na svjetskoj izložbi u Chicagu 1893. godine kao svjetleću inovaciju te su oni prethodnici neonskih cijevi i svjetlećih reklama bez kojih danas ne možemo zamisliti svijet.

Ideja za suradnju s modnim dvojcem ELFS i ostvarenje ovog projekta nastala je u želji da se posjetiteljima Teslina rodnog mjesta pruži mogućnost ekskluzivne memorije koja je funkcionalna, suvremena, korisna te izvrstan podsjetnik na doživljaj genijeva zavičaja.

Nikola Tesla Nikola Tesla: Genijalni znanstvenik koji je imao radikalan pogled na ulogu žene

Zašto smo baš odabrali ELFS za suradnju i majicu dizajnerskog brenda za memoriju? Sam Tesla bio je uvijek lijepo odjeven, pridavao je pozornost tome da mu odjeća koju nosi savršeno pristaje te da izgleda elegantno, rekli su iz Memorijalnog centra "Nikola Tesla" Smiljan.

Jedan od ciljeva suradnje jest da se posjetiteljima Memorijalnog centra omogući da iz Smiljana ponesu originalan dizajnerski suvenir. Majice možete kupiti u suvenirnici MC “Nikola Tesla” Smiljan, čiji cjelokupni prihod ide u humanitarne svrhe za obnovu kulturnih centara na Banovini. U ime čovjeka koji je svojim radom doprinosio dobrobiti čovječanstva.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju