Jučerašnji dan poslužio je kao izvrstan podsjetnik na to koliko je nevjerojatna Emma Thomspon (59).

Galerija Emma Thompson odlučila se za kombinaciju koja je desetljećima daleko od tradicije Glumica je bedž kojim je poslala snažnu poruku Thompson je u palaču stigla u tenisicama +0 Emma Thompson odlučila se za kombinaciju koja je desetljećima daleko od tradicije

Glumica je primila titulu dame od vojvode od Cambridgea zbog njezinih zasluga u glumi, a na ceremoniji u Buckinghamskoj palači pozornost je privukla i svojom odjevnom kombinacijom - odjenula je po narudžbi izrađeno odijelo Stelle McCartney i Stan Smith tenisice iza kojih također stoji McCartney.

Odjevnom kombinacijom odmaknula se desetljećima daleko od tradicije i strogih pravila odijevanja.

Thompson se odlučila za Stellu McCartney kao predstavnicu britanske mode, a ovu prigodu iskoristila je i kako bi privukla pozornost na važno pitanje - na crnom reveru nosila je bedž kojim se obilježava dan jednakih plaća. Na ovaj način solidarizirala se sa ženama koje se bore za jednaka primanja.

Kasnije je u izjavi za medije rekla da je ona politički vrlo otvorena, feministkinja i borac za ljudska prava jer je potrebno što više ljudi koji mogu govoriti o tim stvarima.

Glumica je kroz ceremoniju prošla smješkajući se jer princa Williama poznaje od malih nogu.

Rekla sam mu ne mogu te poljubiti je li tako, a on je odgovorio nemoj, rekla je glumica.

Titulu dame upotrijebit će kako bi privukla pozornost na problem djece koja gladuju za vrijeme školskih praznika.

Ovo je jako bogata zemlja sa stotinama tisuća djece koja ne dobivaju dovoljno hrane, rekla je i dodala kako je grozno da u zemlji žive djeca koja u školama mole za ostatke hrane.

Thompson je u palaču stigla u tenisicama Thompson je u palaču stigla u tenisicama Foto: profimedia

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju