Za malo više od mjesec dana službeno nam stiže proljeće. Tijekom ovog godišnjeg doba budi se priroda, a pod utjecajem sve ljepših i sunčanijih dana budimo se i mi. Mnogi će tada osjetiti potrebu za promjenom, a kada je u pitanju ljepši spol ta potreba često se manifestira kroz odlazak kod frizera.

Osim šišanja, mnoge dame odlučit će se i za promjenu boje kose. Cijenjeni magazine Vogue kao jedan od najvećih proljetnih frizerskih trendova za 2021. godinu najavljuje vladavinu netipičnih nijansi.

U pitanju su sve boje koje odudaraju od klasičnih, a Vogue ih naziva eskapističkim nijansama proizašlim iz razdoblja karantene kada su mnogi sami bojili kosu u neobične boje, u želji za promjenom i barem privremenim bijegom iz stvarnosti.

Kada su u pitanju trajne boje, teško je odlučiti se na takvu promjenu, ali srećom, zato danas imamo veliku ponudu privremenih boja koje se lako i brzo ispiru.

Tim trikom služe se i mnoge slavne dame, a među njima je i Nicole Richie. Kada je Nicole prvi put obojila kosu u ljubičasto, koristila je trajnu boju i oštetila kosu. Nakon toga odlučila je prepuštati se samo čarima privremene boje.

Puno sam se igrala i u vrijeme kad sam htjela ljubičastu nijansu jedina opcija bila je trajna boja. To je potpuno drugačiji proces. Moraš izbjeljivati kosu, stalno ići u salon, to je velika stvar i velika obveza.

Nakon toga kosa mi je postala lomljiva i morala sam je odrezati i pustiti da opet izraste. Zato sada koristim privremene boje koje se ispiru. To je sjajna stvar jer cijeli proces bojanja možeš odraditi doma. Boja ne traje dugo i skine se nakon 10-tak pranja, rekla je Nicole koja je dosad isprobala čitav niz neobičnih boja za kosu.

U galeriji pogledajte koje su još slavne dame eksperimentirale s netipičnim nijansama i možda pronađete inspiraciju za svoju novu boju.

Biste li isprobali netipičnu ili ludu boju kose?

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju