Hrvatska je ovih dana dobila mnogo heroja i heroina, a jedna od njih svakako je Alemka Markotić.

Obraćanja ravnateljice Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" svakodnevno gledamo na malim ekranima, a svojom smirenošću i profesionalnim pristupom svima nam ulijeva veliko povjerenje.

Snažan dojam ostavila je i na najmlađe. Društvenim mrežama širi se crtež 10-godišnje Eve Šikić iz Murtera koji je na svom profilu na Facebooku objavila njezina teta Željana Šikić.

Slika nije dostupna Bebe iz Petrove o kojima govori cijela zemlja naša su nada i naše svjetlo

Malena Eva nacrtala je novčanicu od 30 kuna, a na nju je stavila upravo Alemku Markotić.

Kaže sunce tetino da na novčanice idu veliki ljudi. Također je primijetila da na novčanicama nema žena. Zato evo jedne velike. Autorica Eva Sikić, dijete čudo. Ako nastavi ovako, možda upravo nju čeka novčanica, napisala je teta Željana koja s pravom puca od ponosa.

U telefonskom razgovoru Evina teta rekla nam je da je njezina nećakinja za domaći rad dobila zadatak nacrtati novčanicu s likom iz povijesti.

Sjela je, promislila, postavila je pitanje zašto nema žena na novčanicama i onda odlučila nacrtati osobu za koju je posljednjih dana, pogotovo s obzirom na situaciju na Murteru, osjetila ili svoje ili divljenje ukućana, rekla nam je ponosna teta.

Ja sam se oduševila kad sam to vidjela, zaplakala sam i morala sam to objaviti. Imala sam osjećaj da će se to svima svidjeti. Ona je moja pa sam bila emotivnija, ali ovo su trenuci kada smo svi emotivniji i znamo biti dirnuti gestama
, kaže Željana, ali dodaje kako nije očekivala da će to biti baš u ovolikoj mjeri.

Kada je u pitanju Eva - ona je presretna.

Eva je i inače umjetnički tip, jako je kreativna, voli glumiti, predstavljati svoj rad, tako da je ovo ostvarenje njenih želja, rekla nam je kroz smijeh teta Željana.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju