Iako su sniženja odlična prilika da obnovimo garderobu po povoljnijim cijenama, niže cijene često dovedu do toga da kupimo komade koji na kraju skupljaju prašinu na dnu našeg ormara.

Naime, povoljna cijena nikako ne smije biti jedini razlog za kupovinu. I dok sniženja stvarno jesu kao stvorena za kupovinu nekih modnih klasika, neku odjeću ipak je bolje zaobilaziti.

U nastavku smo izdvojili savjete modnih stručnjaka što je ipak bolje preskočiti na sniženjima.

Na sniženjima nemojte kupovati:

1. Odjeću koja vam je mala

Sigurno se među vama kriju mnogi koji su barem jednom na sniženju kupili komad odjeće neodgovarajuće veličine, s planom da jednog dana u njega i stanu. Istina je da su šanse velike da će taj premali komad odjeće stajati na dnu ormara. U svakom slučaju, ako vam je nešto preusko, bolje je preskočiti kupovinu.

2. Nešto što nikako nije u vašem stilu

Naletjeli ste na komad koji se nikako ne uklapa u vaš stil, ali je na velikom sniženju pa se rodila ideja da biste ga trebali kupiti. Ipak nemojte. Iako nas niske cijene dovode u iskušenje da kupimo nešto što inače ne nosimo, velika je vjerojatnost da ćete završiti s nečim što uopće nećete nositi.

3. Više istih ili sličnih stvari koje već posjedujete

Kada je u pitanju odjeća, često se držimo naše sigurne zone pa na sniženjima volimo gomilati komade slične onima koje već imamo u ormaru. Iako je dobro držati se svog stila, ipak ne trebate deset istih ili vrlo sličnih košulja ili bijelih majica u ormaru. Jedan od ciljeva pri kupnji bilo čega neka vam bude i mogućnost kreiranja novih kombinacija koje su u skladu s vašim stilom.

4. Sve što je neudobno

Ako vam nešto nije udobno, obući ćete to jednom ili nijednom. Kupovanje neudobne odjeće je bacanje novca. Ako vas nešto grebe, žulja, teško se zakopčava... ili vam predstavlja bilo koji drugi problem, zaobiđite taj komad. Stvari se neće promijeniti u budućnosti, a samo ćete potrošiti novac i zatrpati ormar.

5. Stvari koje ne možete zamisliti kao dio svojih kombinacija

Ako vam se nešto učini zgodnim, ali ne možete u glavi vizualizirati kombinaciju u koju biste taj komad uklopili, radije ga preskočite. Ako vas muči način kako nešto stilizirati, shvatite to kao znak da se radi o artiklu koji neće funkcionirati s ostatkom vašeg ormara.

Ponuda sa sniženja: Pet odjevnih kombinacija za svaki dan do 50 eura Majica + traperice + tenisice Majica (Sinsay), snižena s 10,49 na 9,99 eura Traperice (C&A), snižene s 29,99 na 14,99 eura +16 Tenisice Sprandi (CCC), snižene s 34,99 na 19,99 eura

Savjet modnih urednica: Odjeća koju se najviše isplati kupovati na (zimskom) sniženju Vuneni pulover Svilena košulja Klasičan kaput +3 Sako

 


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju