Catherine Middleton, vojvotkinja od Cambridgea, danas slavi 35. rođendan. Tim povodom odlučili smo istražiti koliko se promijenio stil odijevanja buduće britanske kraljice od vremena kada je samo sanjala da će nositi tu titulu

Britanci obožavaju raspravljati o stilu odijevanja vojvotkinje od Cambridgea. Dok je jedni hvale i imaju samo komplimente za njezina elegantna modna izdanja, drugi smatraju da se odijeva pomalo dosadno i zamjeraju joj "ziheraške" kombinacije koje ju prema njihovom mišljenju najčešće postaraju.

Bez obzira na kritike, i jedni i drugi ipak se slažu da je stilski znatno napredovala od mladih dana. Prije nego što je Buckinghamska palača službeno potvrdila da je Catherine djevojka princa Wiliama, buduća britanska kraljica bila je vjerna vrlo ležernim odjevnim komadima.

Nije se skidala iz traperica i klasičnih hlača koje je najčešće kombinirala s čizmama i sakoima. Čizmama je bila vjerna u svim prigodama, čak i kada je nosila haljine. Ponekad bi ih zamijenila platformama, omraženim cipelama koje kraljica Elizabeta II. ne podnosi. Danas je stalno viđamo u kaputima, ali u mlađim danima ih je izbjegavala i nosila jakne.

Promjene u njezinom stilu odijevanja počele su se primjećivati nakon prvog službenog pojavljivanja na javnom događanju u ulozi prinčeve djevojke.

U prosincu 2006. godine William je postao vojni oficir, a njegovu promociju na Kraljevskoj vojnoj akademiji Sandhurst pratila je i Catherine s članovima kraljevske obitelji. Tada se isticala među okupljenima u crvenom kaputu modne kuće Armani i upečatljivim šeširom specifičnim za modni stil članova kraljevske obitelji.

U galeriji pogledajte njezina modna izdanja iz mlađih dana, a zatim saznajte više o drugom licu nestašne vojvotkinje koje britanska kraljica ne bi odobrila.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju