Ljudi su oduvijek voljeli predviđati budućnost pa su tako i dizajneri davne 1939. predviđali kako bi moda mogla izgledati u 2000.-ima. Začuđujuće, njihove vizije nisu bile toliko daleko od istine jer neki modni trendovi koje su predvidjeli danas zaista i postoje

Vlastite vizije mode u 2000.-ima davne 1939. iznijeli su neki od najpoznatijih američkih dizajnera. Jedna ideja bila je haljina koja se može prilagoditi za jutro, popodne i večer – trik je u rukavima koji su pričvršćeni patentnim zatvaračem i koji se tako mogu skinuti te dnevnu haljinu s rukavima učiniti prigodnom haljinom bez rukava za večer.

Dizajneri su 1939. točno najavili postojanje rukava koji se mogu odvojiti, prozirnih materijala, cipela na punu petu i - mobitela

U svojoj mašti vidjeli su i suknje čiji se donji dio također može skinuti pomoću cifršlusa pa se duga pretvara u mini suknju. To je dizajn koji danas zaista postoji.

Drugi dizajner je pak predvidio odjeću izrađenu od providne mreže te punđu na vrhu glave što su također trendovi koji su došli s 21. stoljećem.

Jedan dizajner je pak vjerovao da će suknje u potpunosti nestati, vizionarski je najavio cipele na punu petu te je vjerovao da će žene danas oko struka nositi električni pojas koji će tijelu pomagati da se prilagodi klimatskim promjenama.

Fascinantno je i da su dizajneri prije 76 godina predvidjeli mobitele, ali u njihovim vizijama nosili su ih samo muškarci i to na špagici obješenoj oko vrata (kako su se mobiteli i nosili kad su se tek pojavili).

U videu pogledajte kako su dizajneri 1939. vidjeli modu današnjice.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju