U sklopu prve večeri Fashion.hr-a Cruise Collection, održat će se revija 10 polufinalista najvećeg regionalnog natječaja za najbolje mlade dizajnere Portanova Fashion Incubator. Time će se zatvoriti prvi krug natjecanja za titulu Najboljeg mladog dizajnera by Perwoll u kojem sudjeluje deset kandidata

U jakoj konkurenciji pristiglih radova, žiri kojeg čine dizajneri Teo Perić, Lidija Pihler Yuniku, glavna urednica Fashion.hr-a Mija Dropuljić, glavna urednica Grazie Selma Terlević te modni urednik Petar Trbović, izabrao je polufinaliste koji će svoje radove prvi put predstaviti u sklopu Fashion.hr Cruise Collection. Među njima su: Ana Voloder, Anđela Markušić, Danijela Valentić Sever, Ivana Janjić, Ivana Kelentrić, Marija Nakir, Mina Dobrić i Tena Zovak, Mona Lacko, Nives Bošnjak i Tomislav Župan.

U sklopu prve večeri Fashion.hr-a Cruise Collection, održat će se revija 10 polufinalista najvećeg regionalnog natječaja za najbolje mlade dizajnere Portanova Fashion Incubator

Mladi dizajneri će u nedjelju, 26. lipnja premijerno na modnoj reviji pokazati radove koje su prijavili za natjecanje Portanova Fashion Incubator. U drugi krug prolazi samo pet kandidata, koji će svojom izvedbom na pisti, osvojiti glasove žirija. Njih čeka nastup u finalu natjecanja ove jeseni u Osijeku, gdje će pobjednik osvojiti prestižnu titulu Najbolji mladi dizajner by Perwoll. Uz vrijednu nagradu od 10.000,00 kuna, pobjednik će dobiti i poziv za nastup na tjednu mode BIPA FASHION.HR na kojem će predstaviti svoju debitantsku kolekciju uz bok najboljim hrvatskim dizajnerima.

Žiri je imao težak zadatak izabrati najbolje među prijavljenim kandidatima, no, usuglašen je u ocjeni kako su ovogodišnje prijave ponudile neke nove i svježe ideje.

'Odabrati 10 polufinalista bio je uistinu zahtjevan posao. Naime prijave za ovogodišnji Portanova Fashion Incubator su bile redom kvalitetne, ali prije svega izrazito zanimljive. Treba istaknuti kako su kandidati ponudili neke svježe i nove ideje, a posebnost su kreativne i pomalo neočekivane inspiracije koje pokazuju kako mladi dizajneri ne igraju na provjerenu kartu nego su voljni riskirati te ponuditi ideje koje nužno na prvu možda nisu izravno povezane s modnim dizajnom, ali ih oni inspirativno oblikuju. Stoga je odabir 10 imena žiriju predstavljao pravi izazov', komentirala je radove prijavljenih Mija Dropuljić, članica žirija.

Revija polufinalista koji se natječu za prestižnu titulu Najboljeg mladog dizajnera by Perwoll na rasporedu je u nedjelju 26. lipnja, prve večeri BIPA FASHION.HR Cruise Collection, koji se ove sezone prvi put odvija na platou Gradec Galerije Klovićevi dvori.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju