Nakon najboljih došao je red i na najgore odjevene osobe. Prošlogodišnja pobjednica Danijela Martinović je još tu, no u velikoj konkurenciji pobjedničku pozociju joj je ukrala Nives Drpić koaj ionako najbolje izgleda gola

Nakon liste najboljih Fashion Guru je objavio listu koja se zasigurno neće svidjeti ljudima koji su se našli na njoj – listu najgore odjevenih u prošloj godini. Kao najlošija odabrana je Nives Drpić, a Guru je nije poštedio svojom kritikom: 'Kada Nives Drpić najbolje izgleda? Kada je gola ili u donjem rublju, koje i ne nosi baš često.'

Odmah iza Nives Guru je smjestio Maju Lenu za koju smatra kako se baš nije imala na koga ugledati, te tako dao usputnu kritiku i na odjevni stil njene majke Mije Begović. Zajedničko mjesto na listi zauzeo je 'trio fantasticus' - Simona Gotovac, Gianna Apostolski i Ante Gotovac, 'nemodni fenomen', te rijetko viđena parada kiča i 'šanirane' odjeće, prema mišljenju Gurua.

Kako preći s konja na magarca najbolje zna Natali Dizdar. Nakon što je prošle godine oduševila, ove godine je kiksala. Uz dobre trenutke ipak su prevladali oni loši. zaslužila je 20 mjesto.

Glumica, pjevačica, plesačica Antonija Šola je na 19 mjestu. Iskvarcani ten i boja kose se stapaju u jedno, akada se tome pridoda odjeća uf...

Fashion Guru se pita kakao netko tako zgodan poput Lane Jurčević od toliko dobre odjeće uvijek odabere katastrofu.Pripalo joj je 18 mjesto.

Sedamnaesto mjesto pripalo je glumici Ankici Dobrić. Šteta svih životinjica koje je stavila na noge. Bilo bi joj bolje da nošenje živina prepusti Vlatki Pokos jer ona zna kako to treba raditi.

Na 16 mjestu je Massimo zbog čije odjeće Fashion Guru uvijek pada u nesvijest.

Potkategorija: Bradavice
Ove godine su nam pokazali toliko bradavica, da od njih već imamo noćne more. Bradavice uvijek ispadaju kao slučajno, a osim ispadanja sisa na red su došla i međunožja, no u gaćicama. Ono što su nam pokazali je još i dobro jer se to dogodilo zgodnim komadima.

A najbolje odjevene osobe u 2009. su...

Jelena Radan se našla na 15 mjestu godišnje liste najgore odjevenih osoba zbog talenta za bezlično odijevanje.

Maja Šuput bi jedan dan željela biti seksi, a drugi dan kao djevojka iz susjedstva. Ponaša se kao vjeverica na steroidima, no sva njezina nastojanja su podjednako neuspješna.Zaslužila je 14 mjesto.

Trinaesto mjesto nikako nije dobar broj za Indiru. Ona još uvijek želi biti seks bomba, no nema joj druge nego modnu macu poslati po kramp i pravac rudnik!

Dvanaesto mjesto je pripalo kraljicama snježnih pista Janici i Niki. Obje se odijevaju kao da ih je pobrala snježna lavina.

Prošlogodišnja kraljica liste najgore odjevenih Danijela Martinović ove je godine na 11 mjestu. Fashion Guru joj predlaže na pragu 40. prestane težiti tome da postane seks simbol.

Potkategorija: Sevka vs. Alka

Tko koga kopira, Alka Severinu ili Severina Alku. Taj problem nitko ne može riješiti, pa na Fashion Guru.

Potkategorija: Vruće smokvice

Najvrućije ovoljetne smokve su one koje je žvakala Dolores Lambaša dok je ljubila slatku škembicu Dikana Radeljaka. Smokve takvu dekadenciju nisu doživjele još od doba Rimljana.

Feminem su virus i zato su zaslužile deseto mjesto. Svaka nova članica izgubi stil u roku dva nastupa, a najbolji dokaz je Nikol Bulat. nije joj pomoglo ni to što je napustila cure.

Deveto mjesto je zasluženo odnijela obitelj Pevec. To što su bankrotirali neće utjecati na njihov stil jer se ni prije nisu znali odjenuti. Da je manje pjevala možda bi im posao išao bolje, no sada s ovakvom odjećom Višnja Pevec bi mogla oteti gaže Maji Šuput.

Da je nesuđena predsjednica Vesna Škare Ožbolt svojom štiklom zagazila na Pantovčak morali bi promijeniti kodeks odijevanja ili uvesti dodatni harač kako bi joj osigurali sredstva za frizera, botoks i gomilu neukusnih kostima. Ovako imamo samo osmo mjesto na listi najgore odjevenih.

Ivana Husar ima tako dobar glas, a tako se loše odijeva i to ju je dovelo na sedmo mjesto.

Na šesto mjesto je zasjela Hana Tabaković čiji se stil bazira na cice na pladnju, noge na šank i roza majica s tragovima dezića.

U potkategoriji NLO pobijedila je Josipa Lisac
Šminkom koju je Josipa Lisac pokazala na dodjeli Porina osigurala si je ulogu u nastavku Avatara.

Hrvatski narodni paradoks
Hrvatske manekenke koje su na izvoru svih modnih noviteta su najlošije odjevene, što uistinu dovodi u pitanje čime se one zapravo bave. Nose li revije po hotelskim hodnicima ili modnim pistama?

Potkategorija: Dame u istim haljinama

Ove godine su se na dva hrvatska crvena tepiha pojavile dame u istim haljinama. Jelenina haljina je podjednako oduševila damu koja je sjedila u njezinoj blizini, a Nina Badrić i Snježana Mehun koje su inaće miljama daleko srele su se u istim haljinama Stelle McCartney.

Aleksandra Grdić je na broju pet, a ako nastavi ovako Fashion Guru će joj iduće godine dodijeliti nagradu za životno djelo i spomenik na špici.

Maja Cvjetković je zauzela četvrto mjesto. Ima li ta djevojka ogledalo kod kuće?

Na broju tri su Simona, Ante i Gianna. Takvu paradu kiča već dugo nismo vidjeli.

Na broju dva je Maja Lena Lopatny koja modni ukus nije imala od koga naslijediti. U redu je kada je mama idol, no ne baš u svemu, pogotovo ne kada je u pitanju odjeća.

Broj jedan ove je godine odnijela gospođa Drpić koja najbolje izgleda gola ili u donjem rublju. Uzori kao da su joj Alex Grdić, Tina Katanić i Maja Cvjetković zajedno.

Više u Red Carpetu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju