Organizatori Festivala igračaka pozivaju kolekcionare i zaljubljenike u stare igračke da sudjeluju na izložbi “Pokažite svoje igračke” koja će se u svibnju održati u sklopu ovogodišnjeg šestog festivalskog izdanja u Ivanić Gradu.

 

Po riječima organizatora cilj je kroz izložbu starih igračaka prikazati povijest, načine proizvodnje i korištenja igračaka nekad i sad.

Igračke postoje u svakoj kulturi i stare su koliko i čovječanstvo. One čuvaju sjećanje na trenutke odrastanja, a sam način igranja te izrada igračaka snažno su utjecali na dječji razvoj. Tako nam stare igre i igračke pomažu dublje upoznati nekadašnje običaje i način života, poručuju iz Udruge Tetragon, jednog od organizatora Festivala.

Cilj je kroz izložbu starih igračaka prikazati povijest, načine proizvodnje i korištenja igračaka nekad i sad

Ističu kako promoviranjem starih igračaka žele pridonijeti očuvanju kulturne baštine na način shvatljiv djeci, jer igra je prvo čovjekovo samostalno i stvaralačko iskustvo i sastavni dio ljudskog razvoja.

Slika nije dostupna Festival igračaka u Ivanić-Gradu podsjeća roditelje na važnost igre s djecom

Plišana igračka Plišana igračka: Zašto je neizostavna u razvoju djeteta?

Također, organizatori ivanićgradskog Festivala igračaka skreću pozornost svima koji smatraju da imaju viška modernih igračaka s kojima se njihova djeca više ne igraju na mogućnost doniranja ili razmjene preko Burze igračaka.

Prošlogodišnji 5. Festival igračaka okupio je u Ivanić Gradu više od 15 tisuća posjetitelja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju