Film pomalo znakovitog naslova "Za ona dobra stara vremena" obrađuje uvijek aktualnu temu iseljavanja u potrazi za boljim životom, a u jednoj od svojih posljednjih uloga našao se glumački velikan Ivo Gregurević.

Galerija Za ona dobra stara vremena - 6 Za ona dobra stara vremena - 8 Za ona dobra stara vremena - 7 +4 Za ona dobra stara vremena - 5

Burne godine nastanka hrvatske države, tranzicija socijalizma u kapitalizam i (ne)spremnost na promjene koje ista donosi uvijek su zanimljiva tematika kojom se bavi i novi film uglednog redatelja Eduarda Galića, premijerno prikazan na 65. Pulskom filmskom festivalu.

Ovim filmom ujedno je otvoren i prošlogodišnji 12. Vukovarski filmski festival. Ostvarenje koje je okupilo impresivnu filmsku ekipu na istovremeno humorističan i dramatičan način obrađuje vječnu dilemu – ostati u Hrvatskoj ili otići. Zbog svoje aktualne tematike, ali i eksplicitnih scena, ova humorna drama zasigurno će privući veliku pažnju i interes publike.

Za ona dobra stara vremena - 8 Za ona dobra stara vremena - 8 (Foto: PR)

Film možemo definirati kao zagrebački, odnosno kvartovski, a u priči o odrastanju dvojice prijatelja na prijelazu u novi milenij problematizira se tema aktualna i četvrt stoljeća kasnije  jesu li bolje odabrali oni koji su u potrazi za boljim sutra napustili Hrvatsku ili oni koji su ostali. Svaka opcija za sebe nosi i pozitivne i negativne strane, dileme i izazove, a na nama je bilo da ih nastojimo što bolje prikazati u svakom svjetlu jer je to nešto što se svakodnevno događa oko nas, izjavio je producent i scenarist filma Dominik Galić.


Za ona dobra stara vremena - 2 Za ona dobra stara vremena - 2 (Foto: PR)

Osim priče zanimljiva je i odlična glumačka postava, u kojoj su se našle mlade nade hrvatske glume, ali i iskusne glumačke legende – Marko Petrić, Karlo Mrkša, Andrej Dojkić, Elizabeta Brodić, Vini Jurčić, Matija Prskalo, Ksenija Pajić, Denis Bosak, Mustafa Nadarević, Denis Bosak, Žarko Potočnjak i Karlo Mlinar.

Posebno mjesto zauzima ime nedavno preminulog glumačkog doajena Ive Gregurevića, kojem je ovo jedna od posljednjih uloga u impresivnom glumačkom nizu. Scenarist i producent filma je Dominik Galić, direktor fotografije je Dario Hacek, dok su za montažu i zvuk zaduženi Ivan Zelić i Stjepan Lučić.

Za ona dobra stara vremena - 5 Za ona dobra stara vremena - 5 (Foto: PR)

Film u kinodvorane dolazi 31. siječnja, a filmski entuzijasti među studentima moći će ga pretpremijerno pogledati u popularnoj Pivani u zagrebačkoj Ilici. Sve novosti vezane za film možete pratiti na službenim stranicama na Facebooku i Instagramu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju