Trening koji će vam pomoći u izgradnji fit tijela podrazumijeva savladavanje i ove vježbe. Klečeći otklon vježba je koja će pridonijeti oblikovanju gluteusa.

Galerija Klečeći otklon Klečeći otklon PIK Šunka +1 PIK Šunka Klečeći otklon jedna je od temeljnih vježbi koje trebate primjenjivati u svojem rasporedu treninga. U 21-dnevnom Fit izazovu savladavanjem te vježbe korak ste bliže postizanju svojeg cilja. Kako bi Fit izazov bio što jednostavniji za sve vas koji ste mu se priključili, ovo je mjesto na kojem možete saznati koje vas sve vježbe očekuju, kako se tijekom razdoblja intenzivnijeg vježbanja hraniti, koje namirnice birati i kakve obroke pripremati za fit izgled.

Kroz sve vježbe, ali i savjete za prehranu vodi vas fitness-trenerica Nina, koju, osim uz sadržaje Fit izazova, možete pratiti i na njezinu Instagramu.

Gluteusi su mišići stvoreni za trčanje. Svi mišići koji spadaju u glutealne mišiće su mišići koji omogućavaju pokrete nogu prema iza (ekstenzija) i pokrete prema van (abdukcija). Zbog toga je ova vježba poznata i pod nazivom ''pseći stav abdukcija''. Ovi mišići najviše ''pate'' ako ste jedna od onih osoba koja puno sjedi.

Klečeći otklon Klečeći otklon Foto: Nova Studio

Također, hodanje nije dovoljno dobra vježba za jačanje ovih mišića. Trčanjem možete postići puno dobrobiti za tu skupinu mišića, ali za najbolje rezultate važno je pravilno izvoditi ovu vježbu. Osim učvršćivanja i zatezanja glutealnih mišića, ova vježba omogućuje jačanje cijelog corea, pa se njezinim primjenjivanjem učvršćuje cijelo tijelo te poboljšava držanje.

VJEŽBA - KLEČEĆI OTKLON

Spustite se na dlanove i koljena. Nogu podižite pod pravim kutom, a pritom pazite da je stopalo zategnuto. Tijelo pokušajte održavati što mirnije i stabilnije, a trbuh stisnut. Dok nogu podižete prema gore, udahnite, a dok je spuštate, izdahnite.

Nakon treninga ukusna nagrada

Svaki trening od kojeg očekujemo vidljive rezultate zahtijeva i malo brige o prehrani. To nikako ne znači da morate propuštati hranu koju volite, ali potrebno je konzumirati ukusne, hranjive i nemasne namirnice koje će cijelom organizmu dati dodatnu potporu u oblikovanju svih mišića.

Za izgradnju mišića važni su proteini i prema tome treba prilagoditi prehranu. Iako mnogi ljudi vježbaju u popodnevnim ili večernjim satima, to ne znači da treba preskočiti večeru. Lagani obrok s manjim udjelom ugljikohidrata, a većim udjelom proteina idealan je izbor za večernji obrok nakon treninga. Pripremite li si jednostavni obrok koji sadrži 85 – 100 grama PIK Šunki, ta će količina ukusne šunke zadovoljit 30 do 50 % dnevnih potreba za proteinima.

PIK Šunka PIK Šunka Foto: Nova Studio

Proteini će pomoći u izgradnji mišića i povećanju mišićne mase, a zbog niskog postotka masnoće od samo 2 % možete uživati u obroku bez grižnje savjesti.
Sve vježbe, savjete za prehranu, ali i prijedloge za ukusne recepte možete pratiti u Fit izazovu.

 

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom PIK po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju