Kako bi u Fit izazovu baš sve sjelo na svoje mjesto, potrebno je izvoditi i vježbu koja će oblikovati stražnji dio tijela i ojačati mišiće potrebne kako bi pri hodanju vaše držanje bilo pravilno.

Još nas dvije vježbe, uključujući i današnju, dijele do kraja našeg 21-dnevnog Fit izazova, ali nije se prekrasno priključiti. Kako je poznato da je 21 dan dovoljan za usvajanje novih navika, u Fit izazovu možete pronaći 21 vježbu za oblikovanje svih dijelova tijela koje nakon savladavanja možete spojiti u jedan trening.

Kako bi Fit izazov bio što jednostavniji za sve vas koji ste mu se tek priključili, ovo je mjesto na kojem možete saznati koje vas sve vježbe očekuju, kako se tijekom perioda intenzivnijeg vježbanja hraniti, koje namirnice birati i kakve obroke pripremati za fit izgled.

Kroz sve vježbe, ali i savjete za prehranu vodi vas fitness-trenerica Nina, koju, osim kroz sadržaje Fit izazova možete pratiti i na njezinu Instagramu.


VJEŽBA – PARALELNO OPRUŽANJE

U klečećem stavu s rukama na podlozi protegnite suprotnu ruku i suprotnu nogu. Važno je da glavu ne podižete prema gore. Leđa je važno držati ravno i paziti da se „ne lome“. Nogu i ruku istovremeno protegnuti što dalje od centra tijela. Pritom držite trbuh stisnut. Dok podižete ruku i nogu udahnite, a dok spuštate izdahnite. Vježbu izvodite 45 sekundi pa odmorite. Vježba će cijelom tijelu omogućiti stabilnost i funkcionalniju motoriku, a budući da tijekom ove vježbe „radi“ cijeli stražnji dio tijela možete očekivati i poboljšano držanje i uspravniji stav tijela.

Trbuh stisnut, leđa ravna Trbuh stisnut, leđa ravna Foto: Nova Studio

Kako bi uz vježbanje došli do željenih rezultata, važno je paziti i na prehranu koja će pomoći u izgradnji mišića, dati tijelu pravilne poticaje za rad, ali i držati vas sitima.

Neke od namirnica s kojima možete pripremati brze i jednostavne obroke su i PIK Kuhana šunka ili PIK Šunka u ovitku, koje imaju samo 2 posto masnoće. Porcija od 85 do 100 grama zadovoljit će 30 do 50 posto dnevnih potreba za proteinima.

Uz PIK šunke lako je biti i sit... i fit! Uz PIK šunke lako je biti i sit... i fit! Foto: PIK

 PIK-ove šunke izrađuju se od biranih, najkvalitetnijih komada svinjećeg buta, a sav višak masnoće uklanja se ručno i s puno pažnje. Zbog toga su te šunke idealan odabir za sve one koji žele jesti kvalitetno, ali ne žele kompromis kad je u pitanju okus. Kako šunke najbolje uklopiti u obrok možete saznati ovdje.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom PIK po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju