Tražite razloge zašto hodati na posao? Hodanjem ćete uštedjeti novac, smršavjeti i ojačati mišiće. No ako vam to nije dovoljno, evo osam razloga zašto hodati na posao

Pomaže očuvanju srca i krvnih žila
Hodanje je zapravo odlična kardiovaskularna vježba. Hodanje tjera srce da pumpa krv i poboljšava cirkulaciju, a bolji protok krvi znači da vaš organizam dobiva dovoljno krvi bogate hranjivim tvarima potrebne za optimalno zdravlje. Stručnjaci preporučuju 10 000 koraka svaki dan kako biste očuvali zdravlje.

>> Vježbe za jačanje ruku i ramenog pojasa

Pomaže u održavanju tjelesne težine
Ako hodate četiri kilometra dnevno pet dana u tjednu sagorjet ćete 2000 kalorija.

Opušta mozak i vraća dobro raspoloženje
Mozak tijekom šetnje proizvodi endorfin tzv. hormon sreće koji je odgovoran za dobar osjećaj. Hormon sreće pomaže ublažiti stres i popravlja raspoloženje što može pridonijeti produktivnosti na poslu.

>> 4 modna trika za izduživanje figure

>> 8 razloga zašto trebate zavoljeti ciklu

Jača imunitet
Hodanjem pospješujete cirkulaciju što omogućuje prenošenje imunoloških stanica koje će brže ubiti viruse i bakterije. Stoga 30 minuta hodanja dnevno umanjuje rizik od prehlade i gripe.

Riješit ćete se stresa
Na putu prema poslu razmišljate o dnevnim zadacima i potrebnim pripremama. Svjež zrak razbistriti će vam um tako da lakše dođete do nekih rješenja. Isto tako hodanje će vam pomoći da se riješite stresa nakupljenog tijekom dana i dođete zadovoljni kući.

Uštedjeti ćete novac
Nedavna poskupljenja gradskog prijevoza i benzina sigurno će vas potaknuti da se odlučite na pješačenje. No tu je i vječno pitanje parkinga. Ne samo da ne možete pronaći parking mjesto nego morate platiti relativno visoku cijenu parkinga. Pomnožite to s 20 radnih dana u mjesecu i 12 mjeseci u godini...

Smanjiti ćete emisiju ispušnih plinova
Ako putujete na posao automobilom razmislite koliko zagađujete zrak. Automobili, autobusi i kamioni, glavni su činitelji zagađenja zraka. Oni u zrak ispuštaju dim koji može sadržavati ugljični monoksid, dušične okside, ugljikovodike, olovo i razne čestice. Hodanjem pomažete u borbi protiv globalnog zatopljenja.

Možda brže stignete na posao!
U većini gradova velike gužve u prometu se stvaraju upravo kada ljudi putuju na posao i s posla. Tako da ponekad možete brže stići ako pješačite na posao.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju