Torta s lavandom
Torta s lavandom (Foto: Sandro Sklepić)
Zdravlje & prehrana

Fotogenična i fina! Proljetna torta bez pečenja s neočekivanim sastojkom

14-03-2019 Piše Nova Studio
komentari

Idealna za one koji vole slatko, ali se od njega suzdržavaju. ''Sirovi cheesecake'' napravit ćete u trenu, a s dodatkom neuobičajene namirnice dati mu potpuno drugu dimenziju.

Galerija Torta s lavandom Sirovi cheesecake s lavandom +3 Sirovi cheesecake s lavandom

Lavanda će se možda nekima činiti kao sastojak koji više pripada kupaonici nego kuhinji, no njezina primjena u slasticama danas je sve popularnija.

Priliku da je ukomponiramo u ovu zdravu tortu koju ne trebate peći nismo propustili ni mi, a sve sastojke lako smo pronašli u Müllerovu Prirodnom kutku. U njihovu Tjednu zdrave hrane, od 14. do 20. ožujka, sve zdrave namirnice moći ćete naći po sniženim cijenama.

U ovoj slatkoj, kremastoj torti bez rafiniranog šećera i glutena možete uživati bez grižnje savjesti, a njezin miris podsjetit će vas na toplije ljetne dane koji nam dolaze.

Sirovi cheesecake s lavandom Sirovi cheesecake s lavandom Foto: Sandro Sklepić

RECEPT - Sirovi ''cheesecake'' s lavandom

Sastojci:

Za podlogu:
2 šalice lješnjaka
12 Bio Primo datulja
4 žlice Bio Primo javorova sirupa
2 žlice kakaa u prahu

Za kremu:
1 i pol šalica Bio Primo indijskih oraščića
2 šalice Bio Primo kokosova mlijeka
4 žlice otopljenog Bio Primo kokosova ulja
2 žlice soka od limete
1 žličica vanilije
8 žlica Bio Primo javorova sirupa
1 žličica lavande
2 žlice psyllium ljuskica (ili ljuskica indijskog trputca)
prstohvat soli

Torta s lavandom Torta s lavandom Foto: Sandro Sklepić

Priprema:

1. Natopite indijske oraščiće u toploj vodi na barem tri sata ili najbolje preko noći te ih dobro isperite prije upotrebe.
2. U multipraktiku dobro usitnite sve sastojke za podlogu.
3. Pripremite kalup za tortu tako da ga obložite papirom za pečenje.
4. Smjesu za koru utisnite na dno kalupa.
5. Mikserom pomiješajte sve sastojke za kremu tako da postane potpuno glatka, bez grudica te je izlijte na podlogu. Udarite kalupom nekoliko puta po stolu kako biste izbili mjehuriće zraka iz kreme.
6. Ostavite u hladnjaku ili zamrzivaču barem jedan sat prije posluživanja.
7. Kada se stisne i ohladi, ukrasite po želji i poslužite. Uživajte u zdravom, slatkom zalogaju!

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

 

Pročitaj još
Pročitaj još