Djeca danas prebrzo odrastaju, a dokaz tome jest i fenomen da već i djeca mlađa od 12 godina prakticiraju rutinu čišćenja lica u nekoliko koraka. Štoviše, sve je više djevojčica opčinjeno kozmetikom za odrasle, i tu nije riječ samo o povremenom korištenju maminog ruža za usne ili sjenila za oči, u igri.

Galerija Kiehl's Kampanja brenda Kiehl's Hrvatska - 4 Kampanja brenda Kiehl's Hrvatska - 3 +1 Kampanja brenda Kiehl's Hrvatska

Stvari su u današnje vrijeme poprimile puno ozbiljniju notu, pa danas nije neobično djecu predpubertetske dobi vidjeti kako u trgovinama isprobavaju šminku, razne kreme i serume, i to one ozbiljne, teške kreme za odraslu kožu, koje sadrže jake sastojke poput retinola koji pomaže da sitne i jače bore budu manje vidljive.

Dakle, djeca od 12 godina i mlađa već su opterećena borama i savršenom kožom, pa u svojoj rutini ljepote koriste razne vrste krema, među kojima i one anti-aging, gelove za čišćenje, maske za lice, pilinge, a znaju sve i o famoznoj rutini čišćenja lica od 10 koraka.

Kampanja brenda Kiehl's Hrvatska - 4 Jedina anti-aging krema potrebna djeci jest – sladoled razmazan po licu (Foto: Kiehl's Hrvatska)

To sve, naravno, može djelovati agresivno i jako štetno na dječju kožu, ali i na dječju psihu jer su već u tako ranoj dobi opterećeni ljepotom, odnosno nametnutim standardima ljepote.

Djecu treba podsjetiti da trebaju biti djeca, ali i njihove roditelje isto tako. Poruke koje idu u tom smjeru u novoj kampanji poslao je i brend Kiehl's Hrvatska, kroz fotografije djece koja uživaju u stvarima primjerenima njima – plesanju baleta, igranju u blatu i pijesku te jedenju sladoleda.

Djevojčica nanosi kremu Zašto 10-godišnje curice kupuju kremu s retinolom?

Jedina maska za lice koju djeca trebaju nanositi – piše uz fotografiju nasmijane djece prljave od blata. U kampanji također podsjećaju da djetinjstvo brzo prolazi i neka djeca budu djeca, a neka se kremama protiv bora bave odrasli. Jer jedina anti-aging krema potrebna djeci jest – sladoled razmazan po licu.

Kampanja brenda Kiehl's Hrvatska - 1 Djeca se trebaju igrati u blatu, a ne koristiti maske za lice (Foto: Kiehl's Hrvatska)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju