Dnevni boravak prostorija je u kojoj provodimo puno vremena, sami, s članovima obitelji ili s gostima. Interijer dnevne sobe možda i najviše odražava naš ukus za uređenje, a s obzirom na to da se radi o prostoriji u koju primamo sve one koji dođu u naš dom, volimo je učiniti posebnom.

Galerija Dnevni boravak ukrašen biljkama Dnevni boravak ukrašen biljkama Dnevni boravak ukrašen biljkama +11 Dnevni boravak ukrašen biljkama

Jedan od načina kako dnevnu sobu učiniti jedinstvenom i primamljivom je taj da je ukrasite biljkama.

Kauč, televizor i drugi slični komadi namještaja uobičajeni su za dnevni boravak, međutim biljke su te koje mogu napraviti razliku.

Postoji cijeli niz sobnih biljaka koje mogu postati savršen dodatak dnevnom boravku.

Za početak, tu su uobičajene sobne biljke za koje se lako brinuti kao što su aloe vera, zamija, monstera...

Posebno su lijep dodatak dnevnom boravku cvjetnice, koje će svojim živahnim bojama dodati atraktivnost sobi. Neke od opcija su orhideja, ciklama, ljubičica, ljiljan...

Prilikom odabira biljaka obavezno pripazite na njihove potrebe. Birajte one čije uvjete možete zadovoljiti u svojem dnevnom boravku.

A kako da te biljke učine čuda u prostoru? U nastavku donosimo nekoliko savjeta kako biljkama dekorirati dnevni boravak:

1. Pravilo broja tri

Izbjegavajte grupiranja koja uključuju parne brojeve jer upareni predmeti izgledaju formalno. Biljke posebno dobro izgledaju kada su tri na istoj lokaciji, ali sve dok je broj biljaka u svakoj skupini neparan, trebale bi izgledati sjajno.

2. (Ne)jednaka visina

Izbjegavajte grupiranje biljaka jednake visine jer to može dovesti do stapanja svih biljaka. U skupinu stavite barem jednu biljku koja visinom odskače od drugih.

Dnevni boravak ukrašen biljkama Dnevni boravak ukrašen biljkama (Foto: Living4media)

3. Obratite pozornost na sličnosti

Biljke pokušajte grupirati na temelju sličnosti. Sve dok dijele barem jednu zajedničku osobinu, izgledat će prirodno jedna pored druge.

4. Iskoristite visinu u svoju korist

Priliko raspoređivanja biljaka obratite pozornost na njihovu visinu. Primjerice, više biljke ostavite na tlu, dok vam manje biljke otvaraju razne mogućnosti. Postavite ih na police ili stalke, gdje će na poseban način uljepšavati prostor.

Dnevni boravak ukrašen biljkama Dnevni boravak ukrašen biljkama (Foto: Getty Images)

5. Ne zaboravite na biljke

Kao što smo već spomenuli, najvažnije je da prilikom uređenja prostora imate na umu potrebe biljaka kojima ćete ga ukrasiti. Bez obzira na to koliko lijepu ideju možda imate, biljke će vrlo brzo početi propadati ako ne zadovoljite njihove osnovne potrebe koje se tiču svjetla i vlage. Pobrinite se da vaše biljke imaju dovoljno svjetla i da nisu preblizu ventilacijskih otvora, klima ili radijatora.

12 biljaka koje nam u život i dom donose sreću Biljke koje donose sreću - 6 Biljke koje donose sreću Biljke koje donose sreću +9 Biljke koje donose sreću

Nezahtjevna krasotica: 12 dokaza da je svaki dom ljepše mjesto ako ima zamiju Zamija Zamija Zamija - 11 +8 Zamija

Sada je vrijeme da se vratite na početak teksta, gdje vas čeka galerija s 15 fotografija koje dokazuju da je dnevni boravak ljepše mjesto ako ima biljke. Zapravo, već jedna biljka dovoljna je za pozitivnu promjenu.

Dnevni boravak ukrašen biljkama Dnevni boravak ukrašen biljkama (Foto: Living4media)

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju