Parižanke su velike ljubiteljice mode koje rado eksperimentiraju s neočekivanim krojevima, bojama i modelima. Dokazuju to i prizori s ulica glavnog francuskog grada, pogotovo tijekom Tjedna mode kada se u ovu urbanu prijestolnicu slijevaju najveći poznavatelji stila


U Parizu se od 4. do 11. ožujka održava Tjedan mode na kojem slavni kreatori pokazuju svoje nove kolekcije za jesen 2015. i zimu 2016. godine.

Na pariškim ulicama, pak, neprestano vlada modni entuzijazam, pa se može vidjeti uistinu mnoštvo zanimljivih igara. Parižanke biraju smjele boje poput neonskih plavih, jarko žutih te izrazito crvenih nijansi.

Nose se mini, midi i maksi duljine suknji i haljina koje se gotovo isključivo kombiniraju uz cipele i čizme visokih potpetica. Skinny modeli traperica i hlača sparuju se uz elegantne kaputiće, ali i neobične torbice zanimljivih oblika.

Zbog čestih modnih eksperimenata dame u Parizu možda se ne mogu svrstati pod jedan zajednički nazivnik, ali ih nitko ne može nazvati dosadnima i nedotjeranima.

U našoj fotogaleriji pogledajte 15 prizora s pariških ulica koje nam objašnjavaju zašto je ovaj grad modna prijestolnica.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju