Serija "Emily u Parizu" i dalje je tema brojnih rasprava, posebno modnih.

Galerija

Za stil glavne junakinje zaslužna je Patricia Field, kostimografkinja koja je stvorila i stil jedne od najvećih televizijskih modnih junakinja našeg doba, Carrie Bradshaw.

Vizualizirala sam Emily kao optimističnu mladu profesionalku koja je sretna što ima priliku raditi u Parizu. Ona se pokušava prilagoditi francuskom šiku, ali i dalje izražava svoj američki identitet, objasnila je Patricia svoju polazišnu točku u kreiranju potencijalne nove modne ikone.

Međutim, za razliku od Carrie i njezinih izdanja, kombinacije koje nosi Emily ipak skupljaju više kritika nego pohvala.

Scena iz serije Emily u Parizu
Za kombinacije koje nosi Emily zaslužna je Patricia Field (Foto: Profimedia)

Tako je i magazin Vogue tražio mišljenje Francuskinja o njezinu odijevanju, a kombinacija američko-francuskog stila njima se nikako nije svidjela.

Da se izrazim jednostavno, Emily nije moj stil. Nije da mi se ne sviđaju komadi koje nosi. Problem je u akumuliranju. Slojevi uzoraka i napadnih boja. Francuski stil fokusiran je na stvaranje prostora u kojem možete disati, praznih zona u kojima ljepota i karakter mogu prirodno doći do izražaja, kazala je Vogueu Stephanie Delpon, suosnivačica jedne kreativne agencije.

Priznaje da bi rado imala neke individualne komade iz njezine garderobe poput Chanelovih torbi, ali nosila bi ih kao ključni komad u neutralnijoj kombinaciji, a ne kao dio šarenog izdanja.

Urednica Mathilde Carton istaknula je kako su kombinacije koje nosi Emily nerealne i nepraktične: Gledano iz modnog kuta, prešarene su, naglašene, kao iz crtića i nisu dovoljno svestrane da biste ih mogli nositi cijeli dan. Njezina garderoba nije u doticaju s njezinom okolinom.

Scena iz serije Emily u Parizu
Scena iz serije Emily u Parizu (Foto: Profimedia)

Dodala je i kako štikle u kojima Emily svakodnevno hoda Parizom nisu nimalo funkcionalne s obzirom na to da u stvarnost Parižanke po cijele dan trče od jedne stanice metroa do druge i to zasigurno ne rade u štiklama s vrtoglavim potpeticama.

Njih je za garderobu svog lika tražila upravo Lily Collins. Patricia Field otkrila je kako je zahtijevala modele Christiana Louboutina s prepoznatljivim crvenim potplatima.

Ankete

(8478) Francuskinje su...

rezultati povratak glasova1898
rezultati

Titulu glavne modne zvijezde serije Francuskinje su dodijelile Camille. Ona je pravo utjelovljenje francuskog šika. Znala je kombinirati bazične i neutralne komade te zaokružiti kombinaciju s pravim dodatkom poput jakne ili čizama. Francuski stil temelji se na osnovnim komadima. Cijenimo kvalitetu, a ne kvantitetu, zaključila je Ariane Zagury.

Francuskinje hvale stil odijevanja Gabrielove djevojke Camille
Francuskinje hvale stil odijevanja Gabrielove djevojke Camille (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju