Serija "Emily u Parizu" i dalje je tema brojnih rasprava, posebno modnih.

Za stil glavne junakinje zaslužna je Patricia Field, kostimografkinja koja je stvorila i stil jedne od najvećih televizijskih modnih junakinja našeg doba, Carrie Bradshaw.

Vizualizirala sam Emily kao optimističnu mladu profesionalku koja je sretna što ima priliku raditi u Parizu. Ona se pokušava prilagoditi francuskom šiku, ali i dalje izražava svoj američki identitet, objasnila je Patricia svoju polazišnu točku u kreiranju potencijalne nove modne ikone.

Međutim, za razliku od Carrie i njezinih izdanja, kombinacije koje nosi Emily ipak skupljaju više kritika nego pohvala.

Tako je i magazin Vogue tražio mišljenje Francuskinja o njezinu odijevanju, a kombinacija američko-francuskog stila njima se nikako nije svidjela.

Da se izrazim jednostavno, Emily nije moj stil. Nije da mi se ne sviđaju komadi koje nosi. Problem je u akumuliranju. Slojevi uzoraka i napadnih boja. Francuski stil fokusiran je na stvaranje prostora u kojem možete disati, praznih zona u kojima ljepota i karakter mogu prirodno doći do izražaja, kazala je Vogueu Stephanie Delpon, suosnivačica jedne kreativne agencije.

Slika nije dostupna "Emily u Parizu": Pet modela štikli iz serije o kojima se još uvijek govori

Slika nije dostupna Nisu manolice, ali..: Maska za mobitel iz ''Emily u Parizu'' sve je traženiji modni dodatak

Priznaje da bi rado imala neke individualne komade iz njezine garderobe poput Chanelovih torbi, ali nosila bi ih kao ključni komad u neutralnijoj kombinaciji, a ne kao dio šarenog izdanja.

Urednica Mathilde Carton istaknula je kako su kombinacije koje nosi Emily nerealne i nepraktične: Gledano iz modnog kuta, prešarene su, naglašene, kao iz crtića i nisu dovoljno svestrane da biste ih mogli nositi cijeli dan. Njezina garderoba nije u doticaju s njezinom okolinom.

Dodala je i kako štikle u kojima Emily svakodnevno hoda Parizom nisu nimalo funkcionalne s obzirom na to da u stvarnost Parižanke po cijele dan trče od jedne stanice metroa do druge i to zasigurno ne rade u štiklama s vrtoglavim potpeticama.

Njih je za garderobu svog lika tražila upravo Lily Collins. Patricia Field otkrila je kako je zahtijevala modele Christiana Louboutina s prepoznatljivim crvenim potplatima.

Francuskinje su...

glasova:

Titulu glavne modne zvijezde serije Francuskinje su dodijelile Camille. Ona je pravo utjelovljenje francuskog šika. Znala je kombinirati bazične i neutralne komade te zaokružiti kombinaciju s pravim dodatkom poput jakne ili čizama. Francuski stil temelji se na osnovnim komadima. Cijenimo kvalitetu, a ne kvantitetu, zaključila je Ariane Zagury.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju